katalizator brzeczy
Moderator: Sebu$
-
darek_s
katalizator brzeczy
Witam od jakiegos czasu brzeczy mi katalizator,cos tam w srodku musialo sie zruszyc stad moje pytanie,czy mial ktos moze doczynienia z katalizatorem uniwersalny np.BOSAL?.Mozna by od biedy wstawic tlumik zamiast kata bo auto ma tylko jedna sonde przed nim ale wolalbym chyba jednak katalizator zwlaszcza ze mam LPG i pewnie spaliny walily by gazem.Moze ktos jest zorientowany czego szukc jaki zamiennik bedzei odpowiedni a moze kupic uzywany oryginalny ale to loteria bo za chwile bedzie taki sam jak u mnie.Uzywanego kata mozna opylic moze ktos sie orientuje ile to warte?.Pytalem na alledrogo i za uniwersalny zamiennik gosc krzyknąl 300 zeta,to mniej wiecej tyle samo co uzywka oryginał.Widzialem tez na alledrogo Bosala uniwersalnego za 200 zeta ale cos za tanio jak myslicie?pzdr.
-
kobra
moja rada poszukaj tłumikaży w okolicy i popytaj u nich co maja i w jakij cenie, myśle że coś ci doradzą i może odkupią starego katadarek_s pisze:Witam od jakiegos czasu brzeczy mi katalizator,cos tam w srodku musialo sie zruszyc stad moje pytanie,czy mial ktos moze doczynienia z katalizatorem uniwersalny np.BOSAL?.Mozna by od biedy wstawic tlumik zamiast kata bo auto ma tylko jedna sonde przed nim ale wolalbym chyba jednak katalizator zwlaszcza ze mam LPG i pewnie spaliny walily by gazem.Moze ktos jest zorientowany czego szukc jaki zamiennik bedzei odpowiedni a moze kupic uzywany oryginalny ale to loteria bo za chwile bedzie taki sam jak u mnie.Uzywanego kata mozna opylic moze ktos sie orientuje ile to warte?.Pytalem na alledrogo i za uniwersalny zamiennik gosc krzyknąl 300 zeta,to mniej wiecej tyle samo co uzywka oryginał.Widzialem tez na alledrogo Bosala uniwersalnego za 200 zeta ale cos za tanio jak myslicie?pzdr.
-
emjot