Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Drodzy Klubowicze. W mojej Zośce 1.8 benzyna nie pala sie kontrolki od oleju i ładowania .Elektryk wymienił regulator napiecia ,sprawdził zegar( wszystko w porządku),ale nadal ich brak.Prosze o pomoc,może ktoś miał podobny problem. Z góry dziekuje!
u mnie sytuacja z brakiem kontrolki ciśnienia rozwiązała się trochę śmiesznie a mianowicie. Kupiłem czujnik ciśnienia i zabrałem się za jego wymianę odpiąłem wtyk podłączyłem do nowego czujnika złapałem masę przekręciłem kluczyk i kontrolka świeci więc na pewno walnięty czujnik. Zacząłem kombinować aby go odkręcić ale nie mam kanału i nie dałem rady więc stwierdziłem że podjadę na następny dzień do kumpla na kanał i to zrobię. Podpiąłem wtyk pod stary czujnik i ku mojemu zdziwieniu kontrolka zaczęła działać i działa do tej pory. Więc może i u ciebie pomoże odpięcie wpsiknięcie jakiegoś "kontaktu".
Kontrolkę od ciśnienia oleju można łatwo sprawdzić,zdjąć końcówkę z czujnika ciśnienia i dotknąc ją do masy,kontrolka powinna się zaświecić,wyeliminujesz tym usterkę czujnika ewentualnie styku na nim...