[B]Felgi aluminiowe i stalowe

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Zlooty

#106 Post autor: Zlooty »

Panowie jeżeli chodzi o alumy 17" to jakie dokładnie mają mieć ET żeby było wszystko ok ??

Jankil

#107 Post autor: Jankil »

mam katalog felg oplowskich, 17' maja odsadzenie od 35 do 39. Katalog, jak rozumiem, tylo na priva moge przesłać- dobrze pamietam z regulaminu??.

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#108 Post autor: Lorry »

jak masz to w łądnej formi to znaczy wzory i rozmiary i ET to wrzuć to tu, bo nawet mi się przyda :D

Jankil

#109 Post autor: Jankil »

opel.dixi-car.pl/doc/Wheel_Cat_2007_2.pdf

Bardzo proszę

Zlooty

#110 Post autor: Zlooty »

panowie czy te Felgi pasowałyby do ZB ?

Anony Mous

#111 Post autor: Anony Mous »

Zlooty pisze:panowie czy te Felgi pasowałyby do ZB ?

imho tak, pasowałoby jednak jeszcze sprawdzic jaka jest średnica otworu środkowego. ma być 65mm.

Et fabryczne ma być 38. Tu jest 37 czyli minimalnie bardziej będzie wystawała poza obrys auta....lub może więcej bo jest dość szeroka 7.5 cala a oryginał ma 6.5 cala.

Zlooty

#112 Post autor: Zlooty »

w opisie jest ET38 chyba że czegoś nie doczytałem ?? :/

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#113 Post autor: Lorry »

ET wg aukcji to 38 ;)

W nadkolach się pomieści i przegląd przejdziesz ;)

Anony Mous

#114 Post autor: Anony Mous »

Lorry pisze:ET wg aukcji to 38 ;)

W nadkolach się pomieści i przegląd przejdziesz ;)

no tak ...miało być na odwrót....fabrycznie ma być 37....czyli ciut bedzie wchodzić w auto...to nawet lepiej przy tej szerkości..

Zlooty

#115 Post autor: Zlooty »

Panowie a jak się ma ET 35 ? jak to będzie wyglądać na Zosi ? czy zawracać sobie tym głowę , czy szukać tylko ET 37 ewentualnie +/- 1 w jedną albo w drugą stronę

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#116 Post autor: firek »

Zlooty, Z tego co można wyczytać kilka postów wyżej to do Zosi B oryginalne felgi miały ET od 35 do 39, czyli powinny podejść i mieścić się w normie. A tak pomijając katalogi to ten milimetr czy dwa na strone auta nie powinien robić aż tak wielkiego znaczenia, ale jak cos to chyba lepiej poszerzać niż zwężać. Czyli jeśli fabryczne 37 to lepiej założyć 35 niż 39. Takie moje skromne zdanie. Pozdrawiam.

Anony Mous

#117 Post autor: Anony Mous »

firek pisze: ale jak cos to chyba lepiej poszerzać niż zwężać. Czyli jeśli fabryczne 37 to lepiej założyć 35 niż 39. Takie moje skromne zdanie. Pozdrawiam.
też mi się tak wydaje....jak felga wchodzi w auto to to brzydko wygląda...tak jak polonez po lifcie...zwany caro :) Jest tylko problem by koła nie wychodziły za bardzo za obrys auta bo na deszczu będzie chlapać jak cholera.

Zlooty

#118 Post autor: Zlooty »

Faktycznie felgi schowane wyglądają dużo gorzej ( moim zdaniem) ale jak wrzucę ET 35 to czy nie będzie wystawało za nadkole ? , bo to już byłby problem :?
A problemy są zawsze gdy ktoś chce coś kupić przez internet i nie może sprawdzić od razu jak to leży ;)

[ Dodano: Pią Sty 14, 2011 19:49 ]
szukam sobie właśnie jakiś 17" w miarę rozsądnej cenie stąd moje pytania a teraz trafiłem na co takiego

tico0

#119 Post autor: tico0 »

Zlooty pisze:szukam sobie właśnie jakiś 17" w miarę rozsądnej cenie stąd moje pytania a teraz trafiłem na co takiego
Proszę się nie obrażać ale nie znam bardziej dziurawego miasta niż Wrocław i jeśli faktycznie felgi śmigały po wrocku dwa sezony na tym autku to ja na dzień dobry bym je sobie odpuścił.....

briano

#120 Post autor: briano »

Zlooty pisze:Faktycznie felgi schowane wyglądają dużo gorzej ( moim zdaniem) ale jak wrzucę ET 35 to czy nie będzie wystawało za nadkole ? , bo to już byłby problem :?
A problemy są zawsze gdy ktoś chce coś kupić przez internet i nie może sprawdzić od razu jak to leży ;)

[ Dodano: Pią Sty 14, 2011 19:49 ]
szukam sobie właśnie jakiś 17" w miarę rozsądnej cenie stąd moje pytania a teraz trafiłem na co takiego
To jest tylko moje zdanie ale wg mnie te felgi wogóle wyglądem nie pasują do zafiry :shock: Bardziej bym je widział w jakims francuskim lub japońskim ospojlerowanym pastikami aucie, ale to tylko moje zdanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”