Ubytek płynu chłodniczego
Moderator: Sebu$
zastanawia mnie również brak tych miedzianych "wzmocnień" w tych rurkach... generalnie jak miałem uszkodzony ten zbiorniczek to były a jak później kupowałem nowy zbiornik to też były... ciekawe... czym to jest uwarunkowane...
a tak do tematu:
Biedrona - udało się ustalić przyczynę w Twoim przypadku?
a tak do tematu:
Biedrona - udało się ustalić przyczynę w Twoim przypadku?
WITAM!
ZAFIRA Z 2000R. DIESEL 2.0 DLI. UBYWA MI PŁYN CHŁODNICZY ZE ZBIORNICZKA WYRÓWNAWCZEGO. WYMIENIONY KOREK, NASTĘPNIE ZBIORNICZEK. MECHANIK NIE ZAUWAŻYŁ ŻADNYCH WYCIEKÓW. DWA DNI TEMU ZAUWAŻYŁEM, ŻE ILOŚĆ PŁYNU SPADA PRZY NAGRZANYM SILNIKU, A PO JEGO OSTYGNIĘCIU POZIOM PŁYNU W ZBIORNIKU SIĘ PODNOSI. GABKA Z PRAWEJ STRONY PRZY VIN MOKRA.
kolego - proszę nie krzycz - pisanie z CAPSLOCKIEM jest uznawane za krzyk... popraw porszę...
ZAFIRA Z 2000R. DIESEL 2.0 DLI. UBYWA MI PŁYN CHŁODNICZY ZE ZBIORNICZKA WYRÓWNAWCZEGO. WYMIENIONY KOREK, NASTĘPNIE ZBIORNICZEK. MECHANIK NIE ZAUWAŻYŁ ŻADNYCH WYCIEKÓW. DWA DNI TEMU ZAUWAŻYŁEM, ŻE ILOŚĆ PŁYNU SPADA PRZY NAGRZANYM SILNIKU, A PO JEGO OSTYGNIĘCIU POZIOM PŁYNU W ZBIORNIKU SIĘ PODNOSI. GABKA Z PRAWEJ STRONY PRZY VIN MOKRA.
kolego - proszę nie krzycz - pisanie z CAPSLOCKIEM jest uznawane za krzyk... popraw porszę...
Ostatnio zmieniony 02 lis 2010, 09:36 przez robertzat, łącznie zmieniany 1 raz.
Witajcie Juz wiem wszystko Zbiorniczek wymieniony Peknieta była ta rurka plastikowa w ktorej jest metalowa rurka Jak sciagali mechanicy wąż to juz całkowicie urwali ten bolec Mechanik powiedział mi że ta miedziana rurka nagrzewa się i rozpiera te plastikową i pod wpływem tego pękają te plastikowe bolce Dzieki koledzy za porade Pozdrawiam szerokości
Ja ostatnio dostałem takie informacje:
- 19 40 656 - płyn niebieski, koncentrat, wymienialny co 3 lata, opakowanie
1l - już nie produkowany
- 19 40 663 - płyn czerwony, longlife, dolewalny, opakowanie 1l, nowy numer
katalogowy - dostępny
- 19 40 650 - płyn czerwony, longlife, dolewalny, opakowanie 1l, poprzedni
numer katalogowy - niedostępny
- 19 40 656 - płyn niebieski, koncentrat, wymienialny co 3 lata, opakowanie
1l - już nie produkowany
- 19 40 663 - płyn czerwony, longlife, dolewalny, opakowanie 1l, nowy numer
katalogowy - dostępny
- 19 40 650 - płyn czerwony, longlife, dolewalny, opakowanie 1l, poprzedni
numer katalogowy - niedostępny
witam mam problem bo niedawno kupiłem zafirke i gosciu od którego kupywałem autko nawet niemiał zielonego pojecia na jakim jeżdzi płynie chłodniczym.jak to teraz sprawdzic bo zauwazyłem ze mam mało płynu i czy można zmieszac z jakims innym
[ Dodano: Sro Gru 08, 2010 10:00 ]
witam może ktoś wie jaki płyn chłodniczy moge dolać do opla zafiry 1.8 16v elegant benzyna bo ostatni własciciel nawet niewiedział ze posiada chłodnice.chodzi mi konkretnie o numer płynu i nazwe i czy mozna go zmieszac.
witam może ktoś wie jaki płyn chłodniczy moge dolać do opla zafiry 1.8 16v elegant benzyna bo ostatni własciciel nawet niewiedział ze posiada chłodnice.chodzi mi konkretnie o numer płynu i nazwe i czy mozna go zmieszac.
kowal pisze:witam mam problem bo niedawno kupiłem zafirke i gosciu od którego kupywałem autko nawet niemiał zielonego pojecia na jakim jeżdzi płynie chłodniczym.jak to teraz sprawdzic bo zauwazyłem ze mam mało płynu i czy można zmieszac z jakims innym
kolego mialem podobny problem, z tym ze Diesel.
Poprzedni wlasciciel nie wiedzial jaki wlew do czego sluzy.
Nawet plyn do spryskiwaczy mial u mechanika
Poszedlem na latwizne i wszystko wymienialem w autoryzowanym salonie Opla.
Teraz mam "swojego" mechanika i nie w salonie Opla (koszty w ciagu roku przewyzszyly by wartosc auta trzykrotnie )
Od czegos trzeba zaczac, teraz duzo rzeczy znajduje na forum i robie sam badz ide do mechanika z gotowcem