[A] - grzegorzwww - 2,2 DTI OPC Line, 125 KM, 2003

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#16 Post autor: MieHor »

grzegorzwww, jest już na forum temat dokładnie dotyczący spalania ZA 2,2 DTI - poszukaj!!!

banderaz

#17 Post autor: banderaz »

Średnie ok 7/100, najniższy w trasie przy spokojnej jeździe to 5,6/100. Jednak te 125 KM daje trochę zadowolenia z jazdy więc przy mojej jeździe pali tak 6,4/100. PZDR

snkr

#18 Post autor: snkr »

naprawde ładnie się prezentuje ale jesli chodzi o frajde z jazdy to ten silnik napewno jej nie daje.

banderaz

#19 Post autor: banderaz »

Dziwne, że nie masz kompa w takiej wersji. Moja nie jest OPC a miała NCDR 1100 ze zmieniarką i CID. PZDR

grzegorzwww

#20 Post autor: grzegorzwww »

banderaz pisze:Dziwne, że nie masz kompa w takiej wersji. Moja nie jest OPC a miała NCDR 1100 ze zmieniarką i CID. PZDR
No własnie Zafirki z lat np. 99 mają takowe komputerki..... jak kupowałem to nawet nie zawracałem sobie tym głowy czy jest komp bo wydawało mi się to oczywiste że powinien być, ważniejsze były inne aspekty oględzin autka a tu patrze po paru dniach i taka lipa.... wszystko prawie mam a tak błachej sprawy jak komp niema :(

To może ktoś z kolegów podrzuci jakieś info odnośnie zamontowania kompa. Z tego co wiem to musiałbym wymienić wyświetlacz na np. CID, gałęczkę od spryskiwacza z wbudowanym przełącznikiem no i zapewne jakiś komputerek??? A jaki byłby tego koszt???

Nie piszcie, że to już było na forum tylko bym prosił dokładne info lub jakiś link do temaciku :)

Pozdrawiam

Anony Mous

#21 Post autor: Anony Mous »

grzegorzwww pisze: To może ktoś z kolegów podrzuci jakieś info odnośnie zamontowania kompa. Z tego co wiem to musiałbym wymienić wyświetlacz na np. CID, gałęczkę od spryskiwacza z wbudowanym przełącznikiem no i zapewne jakiś komputerek??? A jaki byłby tego koszt???

Nie piszcie, że to już było na forum tylko bym prosił dokładne info lub jakiś link do temaciku :)

Pozdrawiam
Lepiej MID-a niż CID-a. CID działa z radiem NCDR 1100 z navi a ta navi jest do d.....
Montaż jest możliwy ale jest trochę dłubania a jak jeszcze chciałbyś mieć kontrolę świateł, oleju, płynów itp to musiałbyś zamontować czujniki. Aha MID i CID to jest komp i nie trzeba jakiegoś dodatkowego.

banderaz

#22 Post autor: banderaz »

Moja Zosia jest z roku 2002. Jaęsli chcesz mieć kompa to ten temat był już na forum, ale ogólnie musisz sprawdzić czy masz czujniki, które będą zbierać info do tego kompa, odpowiednią wtyczkę do MID-a ta z tyłu(ilość pinów) i manetkę do jego obsługi. Ople przewarznie miło zaskakują i mają pewne możliwości co do dalszego wyposażania także musiałbyś popatrzeć dokładnie na forum i chyba tak jak kolega wcześniej powiedział to łatwiej będzie chyba z MID-em niż z CID-em. PZDR

grzegorzwww

#23 Post autor: grzegorzwww »

celius pisze:Lepiej MID-a niż CID-a.
banderaz pisze:także musiałbyś popatrzeć dokładnie na forum i chyba tak jak kolega wcześniej powiedział to łatwiej będzie chyba z MID-em niż z CID-em.
Hm czy ten wyświetlacz byłby dobry??? http://moto.allegro.pl/opel-zafira-a-wy ... 53975.html

Anony Mous

#24 Post autor: Anony Mous »

grzegorzwww pisze: Hm czy ten wyświetlacz byłby dobry??? http://moto.allegro.pl/opel-zafira-a-wy ... 53975.html
Tak ale dowiedz się z jakim sinikiem pracował bo jak będzie od innego to czeka Cię przeprogramowanie go techem

banderaz

#25 Post autor: banderaz »

Jeżeli sprawny to tak. Ja uważam, że i tak Ciebie będzie czekało przprogramowanie MID-a na Twoją furę, a jesli się uda to ustaw język turecki a może wskoczy Ci polski. PZDR

grzegorzwww

#26 Post autor: grzegorzwww »

Koledzy raz jeszcze przesyłam link do strony z moją Zośką gdyż po pewnych modyfikacjach na koncie google poprzednie linki nie działają za dobrze...

http://picasaweb.google.com/11554354085 ... DTIOPCLine#

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#27 Post autor: MieHor »

Jeszcze raz potwierdzę to co powiedzieli już koledzy wyżej - wyświetlacz który podałeś w linku do aukcji będzie pasował, ale podmiana nie jest operacją plug&play. Jest na forum trochę info na ten temat.

moherowedziecie

#28 Post autor: moherowedziecie »

grzegorzwww pisze:
kapiszon pisze:2.2DTI, potrafi zrobić zamieszanie
Dzięki kolego za informację, już co nieco ogarnołem na temacik ZA OPC Line....
... a co do zamieszania to masz rację te 125 koników potrafi zrobić zamieszanie acz kolwiek zamieszanie to Twoj silniczek Z20LET potrafi zrobić :piwo:

PS koledzy posiadający ZA 2.2 DTI - interesuje mnie Wasze średnie spalanie w ruchu miejskim i na trasie (niewiem czemu ale w mojej Zosi nie zainstalowano takowego komputerka i muszę bazować na własnych obliczeniach :DDD)

mamy bardzo podobne wyposazenie, z tym ze moja ZA nie jest OPC, podobnie jak Ty chcialbym zainwestowac w komputer.

Jesli chodzi o spalanie jest naprawde w porzadku przy dynamicznej jezdzie. Srednio 6-7l/100km :piwo:

ten silnik potrafi zrobic zamieszanie, kto nie wierzy-zapraszam na wspolny start na swiatlach albo rejs na trasie :jeb: :driver:

dzis bylem w Białej i nie widzialem Twojej Zafirki kolego,
a tak przy okazji ten carrefour to nie z okolic shell i mcdonald?

dejna

#29 Post autor: dejna »

moherowedziecie pisze:kto nie wierzy-zapraszam na wspolny start na swiatlach albo rejs na trasi
sorki za OT, ale... ja sie pisze... :lol:

grzegorzwww

#30 Post autor: grzegorzwww »

moherowedziecie pisze:dzis bylem w Białej i nie widzialem Twojej Zafirki kolego,
a tak przy okazji ten carrefour to nie z okolic shell i mcdonald?
Jak byś trochę pojeździł kolego po centrum to może byś mnie zahaczył gdzieś po drodze, biała to mała mieścinka :)

Co do cerrefoura to zgadza się - to ten z okolic shella i macdonka :DDD

P.S. Kolega Dejna już jest chętny na palenie gumy z Tobą :D ja niestety wolę nie palić zelówek z OPC, może kiedyś jak będę miał więcej kucyków :DDD Te co mam starczają mi do kulturalnej jazdy na naszych drogach :lol:

Pozdrawiam mobile

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”