[B]Ramiona i pióra wycieraczek przód i tył - jakie ?
2 tygodnie temu kupiłem komplet z firmy MotGum (na allegro). Łącznie z tylną Trico i wysyłką kurierem coś ok. 120PLN.
Przednie, muszę przyznać, że działają dość sprawnie. Zrobiłem trasę 1500km po niemieckich drogach (w niskich temperaturach, śnieg, błoto i sól) - szyby czyste i cicha praca. Prawa (od pasażera) trochę po środku słabo zbierała w temp. ok. -10st; jak odmarzła w garażu jest OK. Może to wina spryskiwacza, bo mam źle ustawiony. Jak się będą sprawować po kilku miesiącach, to się okaże.
Przednie, muszę przyznać, że działają dość sprawnie. Zrobiłem trasę 1500km po niemieckich drogach (w niskich temperaturach, śnieg, błoto i sól) - szyby czyste i cicha praca. Prawa (od pasażera) trochę po środku słabo zbierała w temp. ok. -10st; jak odmarzła w garażu jest OK. Może to wina spryskiwacza, bo mam źle ustawiony. Jak się będą sprawować po kilku miesiącach, to się okaże.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kupował ktoś takie wycieraczki :
AERO
VCAP
Coś tańszego na zimę by się przydało, a moje już padły - same smugi nic nie widać, VALEO mi szkoda teraz kupować, zaopatrzę się na wiosnę
AERO
VCAP
Coś tańszego na zimę by się przydało, a moje już padły - same smugi nic nie widać, VALEO mi szkoda teraz kupować, zaopatrzę się na wiosnę
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- jarojk
- Bywalec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Enjoy
- Model: zb
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ja powiem tak - kupiłem wycieraczki drogie - Boscha.. za 40 zł sztuka niby dobra firma .. ale co się okazało po ok 1,5 miesiąca jedna zaczęła mi źle wycierać, to kupiłem taką zwykłą za 8 zł w makro na jej miejsce .., druga pozostała boscha... , i... ta druga boscha padła po następnych 2 tygodniach, a ta za 8 zł działała mi ponad 3 miesiące- jaki wniosek - kupuje teraz co 3 miesiace za 8 zł wycieraczki i zdecydowanie taniej wychodzi niż nawet co pół roku dobrej firmy...
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kupiłem w końcu wycieraczki na przód do ZB firmy DIPP - 75 zł z przesyłką na Alledrogo - jak do tej pory OK - zbierają, przylegają - zobaczymy co będzie dalej.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Też kupiłem wycieraczki DIPP na allegro ale póki co jeszcze nie zamontowałem, mam jednak nadzieję, że dadzą radę. Oryginalne GM wytrzymały mi ledwie od marca do grudnia to dość kiepski wynik jak na wycieraczki za 170zł !!
Wystarczy, że DIPPy wytrzymają połowę tego okresu, a już będzie to opłacalne
Wystarczy, że DIPPy wytrzymają połowę tego okresu, a już będzie to opłacalne
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Choćby takaplutmen1 pisze:Panowie powiedźie mi prosze jakie ma być pióro wycieraczki z tyłu chodzi o ZA. Może jakieś linki podeślecie jakie polecacie, z góry dzięki za podpowiedź.
http://allegro.pl/wycieraczka-na-tyl-bo ... 90288.html
najlepsze Bosch albo Valeo
pozdr
W PL wreszcie jest dystrybutor wycieraczek do ZB za rozsądne pieniądze.Był dziś u mnie przedstawiciel z tej firmy.Pióra jak i same gumy wyglądają ok.Może ktoś będzie zainteresowany http://www.ewycieraczki.pl/search?mode= ... afira%20II
Marki, jeśli ktoś się zdecyduje to zobaczymy jak będzie z trwałością bo to drugi najważniejszy aspekt poza ceną.
Ja póki co testuję Dipp'y które są nawet odrobinę tańsze, póki co po 5 tygodniach działają okej, zobaczymy ile pociągną, powiem szczerze, że każdy wynik powyżej 6 miesięcy uznam za spektakularny sukces gdyż tyle właśnie przetrwały u mnie oryginalne wycieraczki GM, które były 3xdroższe!
Ja póki co testuję Dipp'y które są nawet odrobinę tańsze, póki co po 5 tygodniach działają okej, zobaczymy ile pociągną, powiem szczerze, że każdy wynik powyżej 6 miesięcy uznam za spektakularny sukces gdyż tyle właśnie przetrwały u mnie oryginalne wycieraczki GM, które były 3xdroższe!
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Ja tak jak przedmówca testuje te wycieraczki na razie 4 tygodnie i jest ok. zobaczymy ile pociągną, cena to 66zł więc nawet gdy będzie konieczność zakupu drugiego kompletu po 6 miesiącach to i tak będzie taniej niż za oryginały GM a rok to max dla tych wycieraczek.rhaaziel pisze:Ja póki co testuję Dipp'y