Oświetlenie

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
piotreek77

Oświetlenie

#1 Post autor: piotreek77 »

Witam serdecznie prosze o pomoc poniewaz mam nastepujacy problem. Podczas jazdy zgaslo podswietlenie zegara temp i ekran zrobil sie czarny w tym samym czasie spalila sie rowniez zarowka swiatel mijania. zarowke wymienilem i wszytsko ok natomiast nie podswietla mi zegara temp. wszytsko jest czarne. Przy ostrym słońcu widać ze cos jest na nim wyswietlane jak rozwiazac problem
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#2 Post autor: MieHor »

Sprawdź czy przypadkowo nie skręciłeś pokrętło regulacji jasności podświetlenia wskażników
moherowedziecie

#3 Post autor: moherowedziecie »

sprawdz pokretlo po lewej pod wlacznikiem swiatla, zapewne sciemniles podswietlenie.

moja zafirka to moj pierwszy opel.
osobiscie nie wiedzialem przez kilka dni po zakupie jak wlaczyc swiatla wewnatrz auta.. :oops:
piotreek77

#4 Post autor: piotreek77 »

Panowie wszytsko z pokretlem jest ok liczniki swieca chodzi o to okienko gdzie jest wyswietlana temp. godzina i data, wogole sie nie swieci
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#5 Post autor: Harry200 »

Będziesz się musiał dobrać od tyłu do wyświetlacza i spradzić żarówki podświetlenia,są takie same jak w podświetleniu licznika,,
piotreek77

#6 Post autor: piotreek77 »

DAM SOBIE RADE SAM CZY RACZEJ SIE DO KOGOS WYBRAC
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#7 Post autor: Harry200 »

Dasz sobie radę sam,na forum jest opisane jak demontować licznik i wyświetlacz MID TID.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... demonta%BF
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”