i jak się nie mylę to Prestonefirek pisze:kowal, najbardziej mieszalnym płynem jest Petrygo
Ubytek płynu chłodniczego
Moderator: Sebu$
Witam, od pewnego czasu znika mi plyn chlodzacy, zlokalizowalem mniej wiecej gdzie to leci i wychodzi ze w okolicach bloku silnika, plyn cieknie na badz z dziwnego urzadzenia jakby zlozonego z plytek takich srebrnych.. szukalem w sam naprawiam,ale nic nie znalazlem takiego..
jak moze sie nazywac ta czesc? jak do tego dojsc.. badz co to moze byc?
za odpowiedzi dziekuje
[ Dodano: Wto Lut 15, 2011 20:15 ]
witam ponownie cieknie z tego czegos czy ktos wie co to jest ?i dlaczego moze przeciekac?
jak moze sie nazywac ta czesc? jak do tego dojsc.. badz co to moze byc?
za odpowiedzi dziekuje
[ Dodano: Wto Lut 15, 2011 20:15 ]
witam ponownie cieknie z tego czegos czy ktos wie co to jest ?i dlaczego moze przeciekac?
-
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Można wykręcić ją od dołu ale nie jest to za wygodne.Spuść płyn,odkręć rurki do płynu chłodzącego,trzy śruby TORX do odkręcenia jak na zdjęciu i chłodnica powinna wyjść.. W internecie używki są od 90 za samą chłodnicę do 250zł z obudowa filtra..
Na tym zdjęciu chłodnica jest razem z obudową filtra..
Na tym zdjęciu chłodnica jest razem z obudową filtra..
Witam , mam problem z Zośką ucieka mi płyn. Miejsce częściowo zlokalizowałem , sączy się z pod prawego mocowania silnika i leci na pasek lub leci gdzieś na pasek i chlapie na to mocowanie (ciężko stwierdzić bo wszystko od paska jest trochę zachlapane).Najwięcej "moczy "pod mocowaniem. Zastanawiam się czy to czasem nie przeciek z głowicy lub
uszkodzona uszczelka pompy układu chłodzenia. Gdyby ktoś spotkał się z czymś takim proszę dać znać , z góry dziękuję.
uszkodzona uszczelka pompy układu chłodzenia. Gdyby ktoś spotkał się z czymś takim proszę dać znać , z góry dziękuję.
Witam mam problem z moja Zośka 2.0di 2000r. po przejechaniu około 50 km ubywa około 1l płynu chłodzącego ,brak wycieków ,poziom oleju się nie zmienia, pod korkiem nie ma majonezu . proszę o pomoc
Witam
Na komputerze wyświetliło mi żebym sprawdził poziom płynu chłodzącego poziom był prawidłowy jednak na wszelki wypadek trochę dolałem . Teraz komunikat nadal się pojawia .
Czy to może znaczyć że płynu jest za dużo ?
Na komputerze wyświetliło mi żebym sprawdził poziom płynu chłodzącego poziom był prawidłowy jednak na wszelki wypadek trochę dolałem . Teraz komunikat nadal się pojawia .
Czy to może znaczyć że płynu jest za dużo ?