Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trochę ciężko będzie tam się dostać ale sprawdz czy wszystkie cięgna od przełączania nawiewów chodzą,prawdopodobnie któraś linka sie poluzowała i masz pozamykane klapki od poszczególnych nawiewów..
Rozebrałem wszystko co się dało za schowkiem łącznie z nawiewem na nogi pasażera. Oglądałem wszystkie cięgna i wygląda na to że wszystko jest ok. Cięgna są na swoim miejscu i jak zmieniam nawiew to słychac klapy jak pracują.
U mnie jedno cięgno (od cyrkulacji - zewnętrzny / wewnętrzny obieg) ma złamaną końcówkę i cały czas wypina się z uchwytu przez co notorycznie mam zaparowane szyby. Czy jest to do kupienia czy pozostają tylko szroty i rzeźba ... ?
Witam ja też mam problem z zaparowanymi szybami pomimo iż wymieniłem filtr w kabinie to dalej parują sprawdzałem dzisiaj tą gąbke pod siedzeniem pasazera i okazało sie że jest mokra co teraz z tym robic ??? trzeba zdjąc całą wykładzine????? pomóżcie
W pierwszej kolejności musisz znaleźć przyczynę skąd bierze się woda (jakiś płyn), usunąć ją, a następnie wykładzinę osuszyć, koledzy opisywali jak sobie z tym radzili - najlepiej zastosować jakiś materiał higroskopijny, na koniec grzejnik, suszarka lub coś podobnego.
Sprawdź uszczelkę szyby przedniej, u mnie była ona przyczyną parowania szyb, być może u Ciebie też dostaje się tamtędy woda. Któryś z kolegów miał ten sam problem co Ty i moja rada mu pomogła.
Pozdrawiam
co do przedniej szyby to mam swoje podejrzenia, że jest z nią cos nie tak dzięki za rade czyli jutro sie zapowiada bardzo ciekawy dzien w szukaniu przyczyny skąd dostaje sie woda do srodka
Ostatnio zmieniony 23 sty 2011, 13:54 przez kiniu, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Mam taki oto problem. Nawiew na szyby jest po prostu mizerny, nawet jak wentylator chodzi na najwyższych obrotach to na szybę leci jak na pierwszym biegu. Mam klimatronika. Nie wiem co jest grane. Wymieniłem filtr przeciwpyłkowy. Aha żeby nie było to pozamykałem wszystkie kratki i dalej to samo. Gdzie znajduje się silniczek co steruje nawiewem na szyby.
Masz na myśli cały panel sterujący klimą i radio czy da się jakoś dostać przez zdjęcie schowka? Jeśli to pierwsze to fajnie by było gdyby gdzieś jakaś instrukcja była na ten temat lb jakieś zdjęcia co wykręcić lub zdjąć. Z góry dzięki