czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy
-
pzab
czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy
Jestem posiadaczem zafirki B 2006 rok mam pytanie czy wszystkie zafiry sa standardowo wyposarzone w czujnik braku płynu do spryskiwaczy. Jak sprawdzic czy mam go w swoim samochodzie.
-
kicaj
-
TUX
-
kicaj
ale wiesz - ja sie nie musze przejmowac plynem, jak kontrolka swieci znaczy ze plyn niedlugo sie skonczy i czas kupic... nie musze zawsze ze soba wozic...TUX pisze:dobrze, że nie mam w Z tylu kontrolek, bo nie miał bym czasu na kierowanie
pzab, patrz instrukcja 1-18, czujnik poziomu cieczy chlodzacej i spryskiwaczy w standardzie...
-
fiodork
-
mandaloszka
Chociarz mam zbiornik plynu 4,5 litra to zawsze wydaje mi sie ze jest on dziurawy.Przy kazdym umyciu szyby automatycznie sa spryskiwane przednie lampy.
Jednego razu pokonalem dystans 650 km w bardzo zlych warunkach,choc auto spalilo 38 litrow oleju(niewiele) to dwa razy zalewalem do pelna zbiornik spryskiwaczy(ok.9 litrow).
Te Zafiry chyba juz tak maja.
Jednego razu pokonalem dystans 650 km w bardzo zlych warunkach,choc auto spalilo 38 litrow oleju(niewiele) to dwa razy zalewalem do pelna zbiornik spryskiwaczy(ok.9 litrow).
Te Zafiry chyba juz tak maja.
-
kicaj
-
sQcha
-
kicaj
-
Lorry
No więc tak:
W ZB przy xenonach jest 4,3l pojemności.
mandaloszka, zainwestuj w spryskiwacze z Insignii, o wiele mniej żreją wtedy xenony (sprawdzone osobiście), ale trzeba też mieć odpowiednią technikę używania spryskiwacza. Najpierw króciutko raz i gitara. Nie trzeba długo trzymać wajchy, bo wtedy leje tez na lampy, tylko tak króciutko
Przy starych jak trzeba sporo zmyć to trza długo cisnąć i wali wtedy też na lampy, przy mgłówkach z Insignii jest błyskawicznie, naprawde polecam 
W ZB przy xenonach jest 4,3l pojemności.
o to chodzi, bądź co bądź to jeden z płynów eksploatacyjnych, który w takich warunkach wplywa na bezpieczeństwo.fiodork pisze:a mnie wkurza info o niskim poziomie plynu do spyskiwaczy.
gdyby pojawial sie tylko przy uruchomieniu ale on potrafi bombardowac
mandaloszka, zainwestuj w spryskiwacze z Insignii, o wiele mniej żreją wtedy xenony (sprawdzone osobiście), ale trzeba też mieć odpowiednią technikę używania spryskiwacza. Najpierw króciutko raz i gitara. Nie trzeba długo trzymać wajchy, bo wtedy leje tez na lampy, tylko tak króciutko
-
miałczyk76
-
Anony Mous
na ile Cię ASO skasowało za czujnik i aktywację?miałczyk76 pisze:Jak ktoś nie ma takiego czujnika to można sobie założyćNawet jak nie ma do tego wiązki
Ja nie miałem wiązki i czujnika a teraz mam
Bez TECH2 się nie obejdzie bo trzeba aktywować
Przy okazji TECH 2 można ustawić by tak szybko się nie włączały spryski lamp
-
miałczyk76
-
chris