Osłona antyszronowa na przód.
Moderator: Sebu$
Osłona antyszronowa na przód.
Witam.
Generalnie nie bardzo wiedziałem, gdzie ten wątek wrzucić, więc jakby co to proszę o przeniesienie.
Parkuje autko pod chmurką. Czasami nawet kilka razy dziennie muszę skrobać szybki i strasznie mnie to drażni .
Szukam osłony zakładanej na szybę przednią + szyby boczne. Przewaliłem całe allegro + sklepy i nic ciekawego nie znalazłem. Osłony są uniwersalne i wyglądają jak worek naciągnięty na pół samochodu, a ich montaż wygląda jak rozbijanie namiotu.
Trafił może ktoś z was na coś sensownego i w miare dopasowanego do kształtu zośki.
Generalnie nie bardzo wiedziałem, gdzie ten wątek wrzucić, więc jakby co to proszę o przeniesienie.
Parkuje autko pod chmurką. Czasami nawet kilka razy dziennie muszę skrobać szybki i strasznie mnie to drażni .
Szukam osłony zakładanej na szybę przednią + szyby boczne. Przewaliłem całe allegro + sklepy i nic ciekawego nie znalazłem. Osłony są uniwersalne i wyglądają jak worek naciągnięty na pół samochodu, a ich montaż wygląda jak rozbijanie namiotu.
Trafił może ktoś z was na coś sensownego i w miare dopasowanego do kształtu zośki.
Ja używam na przednią szybę osłonę chyba z Lidla. Mam ją parę lat i przynajmniej przednią mam oki i nie muszę skrobać, a boczne albo traktuję odmrażaczem albo skrobię.
Jednak czasami sam odmrażasz nic nie daje gdy na szybie pojawi się gruby lud. Wtedy można cały wypsikać i nic to nie da, dlatego taka osłona na przednią szybę jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem i przy okazji nie drapiemy szyby.
Jednak czasami sam odmrażasz nic nie daje gdy na szybie pojawi się gruby lud. Wtedy można cały wypsikać i nic to nie da, dlatego taka osłona na przednią szybę jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem i przy okazji nie drapiemy szyby.
- jarojk
- Bywalec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Enjoy
- Model: zb
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
a ja kupiłem zwykłą plandekę w rozmiarze 3x6 mam ją złożoną na pół ... założenie jej jak i zdjęcie nie zajmuje mi nigdy więcej niż pół minuty... wożę ją normalnie w bagażniku, po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca, wprawdzie nie zasłania bocznych szyb ale można i tak je założyć aby i je załonić, tylko to trochę więcej czasu mi zajmowało , a mianowicie przytrzaskiwałem je dolną częścią drzwi zamiast górną ;-)
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
marwisn, osobiście, pomimo, że Zosia nie jest busem kupiłem matę jak na busa. Troszkę więcej zakładam pod drzwi, ale przynajmniej trzyma się dobrze. Dedykowana do Zosi jest wg mnie odrobinę za mała.
O ile mnie pamięć nie myli (kupowałem w zeszłą zimę) to mam taką:
http://allegro.pl/oslona-przeciwszronow ... 11948.html
O ile mnie pamięć nie myli (kupowałem w zeszłą zimę) to mam taką:
http://allegro.pl/oslona-przeciwszronow ... 11948.html
A czy tę matę na busa da się założyć tak, aby przykryć "kryjówkę na lód" pomiędzy ramionami wycieraczek a plastikiem podszybia? To jest cóś co mnie w mej Zosi denerwi.
[ Dodano: Pon Lut 14, 2011 23:16 ]
Nikt mi nie chciał odpowiedzieć więc sam musiałem to sprawdzić a była okazja ku temu, bo i śniegu co nieco spadło.
Kupiłem busową matę na przednią szybę i na szyby drzwi przednich w jednym kawałku. Elegancko dała się wywinąć spod ramion wycieraczek na plastik podszybia. I też doskonale się spisuje. Jeden ruch rano i nie trzeba wydłubywać lodu. Bardzo zadowolony jestem.
[ Dodano: Pon Lut 14, 2011 23:16 ]
Nikt mi nie chciał odpowiedzieć więc sam musiałem to sprawdzić a była okazja ku temu, bo i śniegu co nieco spadło.
Kupiłem busową matę na przednią szybę i na szyby drzwi przednich w jednym kawałku. Elegancko dała się wywinąć spod ramion wycieraczek na plastik podszybia. I też doskonale się spisuje. Jeden ruch rano i nie trzeba wydłubywać lodu. Bardzo zadowolony jestem.