[B]łańcuchy "tekstylne"

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Anony Mous

[B]łańcuchy "tekstylne"

#1 Post autor: Anony Mous »

czy ktoś z koleżanek/kolegów testował już taki wynalazek?
http://moto.allegro.pl/sniezne-lancuchy ... 23185.html

czy to się sprawdza czy lepsze są tradycyjne łańcuchy?

wróciłem z Beskidów, gdzie miałem nie małe problemy z podjazdami Zośką (ciągłe załączanie ESP) i zastanawiam się nad zakupem łańcuchów.

Z góry dzięki za wszelkie uwagi.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:30 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
rejzer

#2 Post autor: rejzer »

osobiście nie testowałem. i też się zastanawiałem nad zakupem takowych. póki co odpuściłem, bo przestały być potrzebne.
oczywiście wszystko zależy od warunków (jak głęboki jest śnieg, czy nawierzchnia jest oblodzona, jakie wzniesienie chcesz pokonać itd).
na pewno in plus jest szybkość montażu/demontażu. co do ich trwałości nie mam pojęcia. na pewno trzeba je zdejmować, po przejechaniu trudnego odcinka drogi, kiedy zacznie się asfalt. i jechać, jak na łańcuchach, do 40-50 km/h
wg mnie do sporadycznych wyjazdów w góry jak najbardziej się nadają. tym bardziej, że koszt nie jest wysoki.
TUX

#3 Post autor: TUX »

troch jezdziłem na tradycyjnych łańcuchach i
tych materiałowych raczej bym nie zakładał tych materialowych

Nieraz się zdarza, że na podjezdzie jest jakiś fragment wytarty do szlaki czy asfaltu
a na tym ten materiał pewnie łatwiej się przetrzeć może!?
rejzer pisze:in plus jest szybkość montażu/demontażu
hmm - tradycyjne łańcuchy długo się zakłada za pierwszym razem - później w 5min da się to zrobić :)
zymek

#4 Post autor: zymek »

Witam
Jakiś czas temu testowali je na tvn turbo i z tego co pamiętem miały dość dobrą opinie.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”