Podświetlenie schowka pasażera
Moderator: Sebu$
-
Artur
-
olo018
-
KOPERNIK
-
Anony Mous
Też kupiłem u niego.jacek2308 pisze:co prawda już zaje się, że temat już był poruszany ale dzięki za przypomnieniebo sam właśnie zamówiłem też taką lampkę
http://moto.allegro.pl/lampka-schowka-o ... 09280.html
-
giant19s
Moja też nie świeciła. Wyciągnąłem cały schowek ale nawet oryginalna żarówka nie pasuje
zamienniki również.
Ogólnie podarowałem sobie świecący schowek.
Od czego jest funkcja latarki w telefonie

Widzę że moja lampka jest identyczna jak ta na zdjęciach z aukcji jednak żarówka w żaden sposób się nie trzyma
mniejsza to już wogóle, większej nie da rady wcisnąć a oryginalna też jest luźna. Może żarówki się pozmieniały od czasu produkcji 
Ogólnie podarowałem sobie świecący schowek.
Od czego jest funkcja latarki w telefonie
Widzę że moja lampka jest identyczna jak ta na zdjęciach z aukcji jednak żarówka w żaden sposób się nie trzyma
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Niezależnie od słabej jakości samej lampki, w szczególności tych blaszek - oprawek żarówek rurkowych trzeba zwracać uwagę na ten wyłącznik, zdarza się że nawet po zamknięciu schowka żarówka nie gaśnie (w dzień prawie nie zauważalne), a świecąc się oczywiście nagrzewa elementy oprawki, stąd widoczne nadtopienia, a efekt uboczny to systematyczne rozładowywanie akumulatora
-
Anony Mous
Jest taki problem i trzeba sobie to wyregulować. O akumulator bym się nie martwił bo lampka działa dopiero po włączeniu zapłonu.MieHor pisze:Niezależnie od słabej jakości samej lampki, w szczególności tych blaszek - oprawek żarówek rurkowych trzeba zwracać uwagę na ten wyłącznik, zdarza się że nawet po zamknięciu schowka żarówka nie gaśnie (w dzień prawie nie zauważalne), a świecąc się oczywiście nagrzewa elementy oprawki, stąd widoczne nadtopienia, a efekt uboczny to systematyczne rozładowywanie akumulatora
-
Anony Mous
-
vojti
-
Anony Mous
Schowka nie trzeba wyjmować, ale trzeba trochę go przymknąć przy wyjmowaniu. Lampka w schowku to kiepska konstrukcja i możesz się spodziewać zamiast spalonej żarówki, nadpalony/uszkodzoną całą lampkę.vojti pisze:Dzięki !!! Już się bałem, że cały schowek trzeba będzie wydłubać, a aura jakoś ku temu nie sprzyja.
Coraz bardziej mi się to autko podoba ze względu na wymianę przepalonych żarówek. Szkoda tylko, że nie powielono sposobu ich wymiany dla lampy tylnej z Omci.
Ja tak miałem ( i niektórzy na forum też) i pomogła wymiana całej lampki.
-
vojti