Wysokość zawieszenia

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
opelmen
Mieszkaniec
Imię: Janusz
Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#16 Post autor: opelmen »

boogoo pisze:Te podkładki jedynie co,to podnoszą auto.Co do jazdy to auto nieznacznie gorzej się prowadzi(błądzi) i spala trochę więcej paliwa.
Raptem 2,5cm różnicy i takie zauważalne zwiększenie spalania, tudzież prowadzenie się Zosi ?
Obrazek
Obrazek
leeoon

#17 Post autor: leeoon »

:) Co do prowadzenia,to się zgodzę.Ale spalanie :lol: Chyba że te podkładki są bardzo ciężkie :lol:
KOPERNIK

#18 Post autor: KOPERNIK »

boogoo pisze:Te podkładki jedynie co,to podnoszą auto.Co do jazdy to auto nieznacznie gorzej się prowadzi(błądzi) i spala trochę więcej paliwa.
Powiedz mi kolego po czym to wnioskujesz że tak jest jak piszesz ??
bo już miałem co prawda już kiedyś tak tył podniesiony i nie było żadnych "pływań " i paliło tyle samo co prawda osobówka ale było...
Awatar użytkownika
jendrek
Bywalec
Model:

#19 Post autor: jendrek »

opelmen pisze: jendrek, czy byłaby możliwość "zamówienia" u Ciebie kompletu takich podkładek?
Patrze po sklepach u siebie, po Alledrogoi nie widzę... :(
Nie widzę problemu,tylko na giełdę mogę sie wybrac w następną niedziele bo w tą pracuje.
Ale na allegro są

http://www.allegro.pl/item1047252096_po ... lanos.html

http://www.allegro.pl/item1047774353_gu ... ajace.html
Ja bynajmniej nic takiego nie odczuwam ,to ze błądzi to może jest wina amortyzatorów a nie w/w gum.
Awatar użytkownika
opelmen
Mieszkaniec
Imię: Janusz
Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#20 Post autor: opelmen »

jendrek pisze: Nie widzę problemu,tylko na giełdę mogę sie wybrac w następną niedziele bo w tą pracuje.
Dobrze zrozumiałem - w następną niedzielę, czyli 23.05 ?
Obrazek
Obrazek
rolex24

#21 Post autor: rolex24 »

firaza

#22 Post autor: firaza »

rolex24, Jak Zofia się zachowuje podczas jazdy po tej przeróbce? Spalanie jest większe? Ta podkładka to jakiś przewód gumowy? Możesz podać więcej konkretów?
Skasowany użytkownik 16406

#23 Post autor: Skasowany użytkownik 16406 »

Ja w poprzedniej zośce miałem takie podkładki z tyłu wyglądało to bardzo fajnie kupiłem ją już z tymi podkładkami i jeździłem kilka lat nie zauważyłem złego prowadzenia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”