[A] Popękany przycisk sygnału na kierownicy - sposób naprawy
Moderator: Sebu$
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Przeróbka nietrwałych przycisków titka wykonanego przez opla.
Potrzebujemy np to:
Oraz farbe czarną do skór 2.50zł.
Ja do zaślepek pokrywek zastosowałem zaślepke cd od pc.
A więc zbieramy siły i spokojne ruchy wycinamy stare zaślepki.
Teraz docinamy zaślepke ja zrobiłem odcisk z plasteliny co by łatwiej dociąć i pasujemy pilnikiem,papierem ściernym wraz z tym otworem w kierownicy.
Pasujemy,pasujemy co by fajnie pasowało,potem polerujemy papierem ściernym 2000 zaokrąglamy powierzchnie co by ładnie wyglądało.
Przed włożeniem i przyklejeniem zaślepki farbą do skóry szmatką moczymy delikatnie w farbie i dotykając miejsc wokół zaślepki maskujemy obtarcia szlifu papierem ściernym.
Teraz nakładamy klej gęsty ja dałem dwu składnikowy poxipol i dociskamy co by równo była zaslepka bo dolny przycisk jest owal.
No i mamy taki efekt naszej pracy.
Zrobiłem na razie jeden no bo zimno na zewnątrz ale bedzie w robocie i drugi co by satysfakcja była pełna no i wygląd można inaczej może to wykonać ja tak to zrobiłem i jestem zadowolony.
Potrzebujemy np to:
Oraz farbe czarną do skór 2.50zł.
Ja do zaślepek pokrywek zastosowałem zaślepke cd od pc.
A więc zbieramy siły i spokojne ruchy wycinamy stare zaślepki.
Teraz docinamy zaślepke ja zrobiłem odcisk z plasteliny co by łatwiej dociąć i pasujemy pilnikiem,papierem ściernym wraz z tym otworem w kierownicy.
Pasujemy,pasujemy co by fajnie pasowało,potem polerujemy papierem ściernym 2000 zaokrąglamy powierzchnie co by ładnie wyglądało.
Przed włożeniem i przyklejeniem zaślepki farbą do skóry szmatką moczymy delikatnie w farbie i dotykając miejsc wokół zaślepki maskujemy obtarcia szlifu papierem ściernym.
Teraz nakładamy klej gęsty ja dałem dwu składnikowy poxipol i dociskamy co by równo była zaslepka bo dolny przycisk jest owal.
No i mamy taki efekt naszej pracy.
Zrobiłem na razie jeden no bo zimno na zewnątrz ale bedzie w robocie i drugi co by satysfakcja była pełna no i wygląd można inaczej może to wykonać ja tak to zrobiłem i jestem zadowolony.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
No i jeżeli jak masz otwór większy tak jak ja miałem to te na klej z allegro nie pasują no i jaki klej do elastycznych rzeczy przykleji skórę i to tworzywo śmiem wątpić no i ta cena za jedną sztuke,te ktróre ja zrobiłem można do grawera zanieść za 10zł wygraweruje trąbki i przypuszczam że będzie lepiej wyglądało ja już troche jeżdże z moim wykonaniem i sprawdza sie w 100%.
Witam serdecznie. W mojej Zofii na kierownicy pękła tapicerka koło przycisku klaksonu (z wytarcia) teraz żeby to naprawić trzeba wymienić całą poduszke powitrzną ?? z góry dzięki za info. Pozdrawiam