Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cześć,
ja mam problem z tym, iż lewy ksenon miga ( przygasa, rozświetla się bardziej i powraca do normy), gaśnie i pojawia się monit na wyświetlaczu, a po wyłączeniu lamp i załączeniu ponownym działa normalnie a potem znów w kółeczko. Czy to problem samego żarnika czy coś innego?
Pozdrawiam.
Ja też zauważyłem coś takiego u siebie ale tylko na początku jazdy po mieście przy staniu w korku... Po prostu na chwilę maleje napięcie, jakby słabiej świeci przez 0,5 sekundy, ale nigy nie wygasa zupełnie, do zobaczenia tylko przez upierdliwca ) Monitorowałem napięcie w OpComie i jest minimalnie niższe na lewej lampie, ale problemów żadnych nie mam z tym... Żadnych komunikatów i błędów nie wywala
Jakby żarnik padł to byłaby inna barwa światła przez niego emitowana
Serwisowy doświadczony elektryk Opla powiedział mi prywatnie ( nie twierdzę ze to jest przyczyną ) że w ALF-ach należy wymieniać żarówkę z zapłonnikiem (sprzedawana jako całość) .Koszt ogromny. Ale jak ktoś bawi się w "Adama Słodowego " i uda mu się wymienić samą żarówkę to zaczynają się problemy takie o których piszecie. Nie weryfikowałem tego ,to są słowa elektryka.
1000zł kosztuje z sygnowaniem GMu,którą produkuje Philips,a Philips w ASO kosztuje 400zł i wiem co piszę,bo mam wymianę za sobą i nic mi nie drga,a wymieniane były 2żarniki co by równo świeciły,a jeden dobry został na zapas.
Pozdro
4300 K maja tę które kupiłeś , oryginalne 5000K , a ja znalazłem takie co maja 6000K. Czy widzisz jakąś różnice w jasności światła ??
Znalazłem w Luboniu sklep który twierdzi że ma oryginały Philipsa do Zosi za 149zł (4300K)
Oryginały miały 4300K,teraz mam 5000K,różnicy nie widzę,no może jak się patrzy jak jedzie samochód ciut jaśniej,z tego co wyczytałem są najbardziej zbliżone do Białego,bo 6kk to już niebieskim wieje,nie polecałbym bo są już bardzo jasne i to jest trochę gnębienie innych użytkowników,nawet przy dobrym ustawieniu.
Witam , dziś miałem chwilowy problem z bi-xenonem po włączeniu świateł komunikat na wyświetlaczu prawy xenon nie świeci i zaczęła mrugać kontrolka System adaptacyjny oświetlenia drogi (AFL) po dojechaniu na miejsce i wyłączeniu i ponownym załączeniu zapłonu i świateł wszystko wróciło do normy ciekawy jestem czy to przejściowy problem...... :shock: