To jest smutna prawda.Jak w serwisie postanowiłem kupić filtr oleju to po zamieszaniu znaleźli jeden. Ale ale czy wiesz jakie masz żarówki w światłach przeciwmgłowych ?kaliope pisze: Niemniej jednak, wydaję mi się popularność, czytaj: dostęp do części i mechaników znających sie na rzeczy przemawia za wyborem silnika 1.9 a nie 1.7.
[B]Opinie, problemy dotyczące silników 1,7 CDTI
Wczoraj w ASO wgrano w Mojej Zośce poprawki do oprogramowania silnika i sterowania DPF. Ciekawi mnie ilu forumowiczów ma podobne serducha w autkach
[ Dodano: Czw Sty 13, 2011 15:29 ]
Po przejechaniu paru kaemów stwierdzam subiektywnie że nowe oprogramowanie troszkę ożywiło dół ( do 1900 obr.) i nieco uspokoiło górę.
[ Dodano: Czw Sty 13, 2011 15:29 ]
Po przejechaniu paru kaemów stwierdzam subiektywnie że nowe oprogramowanie troszkę ożywiło dół ( do 1900 obr.) i nieco uspokoiło górę.
Nie wiem jak jest to w Twoim przypadku bo masz inny silnik ze zdecydowanie bardziej dostępnym i powszechnym oprogramowaniem. :> Ja mam moduł sterowania Denso .Jak jedziesz do ASO z jakimś problemem do diagnosty to płacisz za podłączenie do Techa , automatycznie sprawdzają oprogramowanie i wgrywają nowe , bez pytania i za to też płacisz Tu na forum znajdziesz userów mających doskonale rozpracowany silnik Fiata i modyfikacje oprogramowania ECU. Nie warto przepłacać
Witam,
potwierdzam wszystko o czym pisze Pzemcio, rzeczywiście na niższych obrotach czuje się lekką zapaść tego silnika, ale to co dzieje się później istna strzałka :-)
Sam jeżdżę ZB 2008r niespełna 2 tygodnie i dopiero uczę się tego auta. Muszę to autko dostosować do siebie (światła koniecznie w automacie, wyłączanie CD30 po wyjęciu kluczyka już przestawiłem, pozostaje jeszcze zmiana języka). Najgorszy jest brak informacji, tj. dwa różne ASO podają zgoła odmienne czasookresy wymiany rozrządu 90 i 150 tys.km.
potwierdzam wszystko o czym pisze Pzemcio, rzeczywiście na niższych obrotach czuje się lekką zapaść tego silnika, ale to co dzieje się później istna strzałka :-)
Sam jeżdżę ZB 2008r niespełna 2 tygodnie i dopiero uczę się tego auta. Muszę to autko dostosować do siebie (światła koniecznie w automacie, wyłączanie CD30 po wyjęciu kluczyka już przestawiłem, pozostaje jeszcze zmiana języka). Najgorszy jest brak informacji, tj. dwa różne ASO podają zgoła odmienne czasookresy wymiany rozrządu 90 i 150 tys.km.
Nigdy nie jedz żółtego śniegu
hej moja zafira 1,7 125 km spala 11 l. miasto czy to norma. Posiadam ją dopiero tydzień i według mnie to trochę za dużo, proszę o opinie
Ostatnio zmieniony 03 cze 2011, 08:49 przez GREG 75, łącznie zmieniany 1 raz.