kontrolka adaptacyjnego oświetlania drogi
kontrolka adaptacyjnego oświetlania drogi
Witam,
Może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem...
Chodzi mi o kontrolkę (kontrolka żółta podobna do tej od świateł mijania tylko ze strzałeczkami w bok) od tzw. Adaptacyjnego oświetlania drogi (lub adaptacyjnego ustawienia świateł), która miga non-stop podczas jazdy z włączonymi światłami. Tzn miga w momencie gdy światła ustawione są asymetrycznie. Można je łatwo przestawić na symetryczne i wtedy kontolka gaśnie. Z tego co się zorientowałem w PL obowiązują światła asymetryczne, więc tak mam ustawione - tylko ta kontrolka delikatnie mówiąc mnie wkurza.
SPrawdzałem w instrukcji obsługi czy to przypadkiem nie jakaś usterka, ale piszą tam, że gdyby miała miejsce usterka to kontrolka paliłaby się ciągle.
jakieś pomysły??
pzdr
Może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem...
Chodzi mi o kontrolkę (kontrolka żółta podobna do tej od świateł mijania tylko ze strzałeczkami w bok) od tzw. Adaptacyjnego oświetlania drogi (lub adaptacyjnego ustawienia świateł), która miga non-stop podczas jazdy z włączonymi światłami. Tzn miga w momencie gdy światła ustawione są asymetrycznie. Można je łatwo przestawić na symetryczne i wtedy kontolka gaśnie. Z tego co się zorientowałem w PL obowiązują światła asymetryczne, więc tak mam ustawione - tylko ta kontrolka delikatnie mówiąc mnie wkurza.
SPrawdzałem w instrukcji obsługi czy to przypadkiem nie jakaś usterka, ale piszą tam, że gdyby miała miejsce usterka to kontrolka paliłaby się ciągle.
jakieś pomysły??
pzdr
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny
podejrzewam, że podobnie w ZBdejna pisze:w ZA ta kontrolka dotyczy układu poziomowania xenonów... moze tutaj też tego dotyczy?
tylko czemu to cholerstwo miga non stop??
w dzień to jeszcze nie jest tak denerwujące, ale w nocy .... @#$%^&#
Wyczytałem w instrukcji że powinno migać chwilę po włączeniu zapłonu - a dokładnie to 4 sekundy.
Zawsze mogę się przestawić na symetryczne światełka - wtedy nie miga
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Jak sie zdupczy lub zawiesi AFL np na dziurze (raz tak miałem) to włącza się wtedy odpowiedni przeciwmglak. Ale u mnie pomógł restart silnika i lamp.
Obie świecą ale miga kontrolka---- ja bym tu obstawiał tak jak dejna poziomowanie. Bardzo po dziurach była tłuczona, bo może to od tego :> Ale obawiam się że bez kompa nie da rady, ew spróbuj zczytać byki metodą hamulcową
Obie świecą ale miga kontrolka---- ja bym tu obstawiał tak jak dejna poziomowanie. Bardzo po dziurach była tłuczona, bo może to od tego :> Ale obawiam się że bez kompa nie da rady, ew spróbuj zczytać byki metodą hamulcową
tutaj masz kolego opisane co i jakkwazaar pisze:że jak niby??Lorry pisze: ew spróbuj zczytać byki metodą hamulcową
może jakiś link podrzucicie cobym się naumiał jak zczytywać błędy tą metodą...
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=634