Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witajcie Zdarzyło mi sie porysować klosz tylniej lampy w zafirze A po lifcie Jak myślicie da sie coś z tym zrobic jakoś czyms spolerować ale cuś Porysowana jest część przezroczysta klosza gdzie jest kierunkowskaz Pozdrawiam i dziekuje
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, 19:50 przez biedrona, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko niestety zależy od głębokości zarysowania, jak nie jest b. głębokie to kup 2 rodz pasty polerskiej (grubo-ziarnista na początek i drobna na wykończenie).
Polecam do tego również jakieś i działaj
biedrona pisze:Jak myślicie da sie coś z tym zrobic
myślę że papier wodny" 2500" i polerka mechaniczna oraz pasta farecla śladu nie będzie sam takie rysy likwidowałem i dało radę tylko delikatnie matuj żebyś klosza nie po przecierał i z maszyną też ostrożnie ..pozdrawiam i powodzenia ...
Jeżeli chodzi o polerowanie to polecam poradnik o polerowaniu maszynowym . Jest pisany głónie z myślą o lakierze, ale podstawowe informacja zapewne przydadzą się również do polerowania kloszy reflektorów. Zazwyczaj takie otarcia tylnych kloszy nie sa trudne do usunięcia. Tak jak kolega wspomniał wcześniej czasem konieczne jest użycie papieru wodnego przed polerowaniem maszynowym.
Też tak uważam, dlatego wrzuciłem linka. Co ciekawe istnieją dwie wersje poradnika dla dwóch rodzajów polerek. Jedna dla polerek rotacyjnych i druga dla orbitalnych zwanych dual action.