zapowietrzający się zbiornik paliwa???
zapowietrzający się zbiornik paliwa???
witam, od jakiegoś czasu kiedy otwieram wlew paliwa (odkręcam korek) słychac zasysane powietrze tz. tak jakby tworzyło się podciśnienie w zbiorniku z powodu złego odpowietrzenia? Stało się tak prawie z dnia na dzień. Czy ktoś może spotkał się z takim przypadkiem i wie co z tym zrobic bo nie chciałbym niepotrzebnie rozbierac pół auta? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie...
inna opcja jest taka ze sam korek jest odpowietrznikiem i niestety wymaga rozebrania (jesli sie da) lub wymiany[/quote]
wreszcie się za to zabrałem i faktycznie w korku wlewu paliwa jest zaworek, sam korek można rozebrac, jakby rozpołowic bo ta częśc z gwintem jest wciśnięta na zatrzaski do tej za którą trzymamy korek przy odkręcaniu ale samego zaworka już wydłubac za bardzo nie można bo pękają zatrzaski więc złożyłem wszystko z powrotem i o dziwo teraz działa, może podczas tych prób demontażu cos tam się poprzestawiało, zobaczymy jak długo?[/quote]
wreszcie się za to zabrałem i faktycznie w korku wlewu paliwa jest zaworek, sam korek można rozebrac, jakby rozpołowic bo ta częśc z gwintem jest wciśnięta na zatrzaski do tej za którą trzymamy korek przy odkręcaniu ale samego zaworka już wydłubac za bardzo nie można bo pękają zatrzaski więc złożyłem wszystko z powrotem i o dziwo teraz działa, może podczas tych prób demontażu cos tam się poprzestawiało, zobaczymy jak długo?[/quote]