[B]Koło kierownicy
-
- Mieszkaniec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie,nie.Chodziło mi o to że nie mam żadnych modyfikacji silnika,zmiany czułości pedału gazu lub amortyzatorów.Mam tylko wizualne dodatki takie jak aluminiowe pedały,kierownica czy szachownica.Z VIN-u wyszło OPEL ZAFIRA 1,9 CDTI SPORTwiec jeśli nie masz przycisku, to niby cały czas jest włączony sport? auto cały czas ma bardziej czuły pedał gazu i Ci cały czas więcej pali, amortyzatory są cały czas są twardsze? coś mi się nie wydaję.
mam problem z kołem kierownicy, otóż przy jeździe na wprost jest lekko skręcona w lewą stronę co trochę mnie denerwuje ( było lekko skręcona, a teraz bardziej po tym jak ojciec wjechał w dziurę na drodze skasował dwie felgi stalowe) po tym wydarzeniu od razu pojechałem na diagnostykę ale gość nic nie stwierdzi, co mam zrobić pomóżcie
Ostatnio zmieniony 10 sie 2011, 14:19 przez adikub22, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego a czy gościu ściągał ci osłonę do sprawdzenia? Nie wiem jak jest dokładnie w ZB ale wydaje mi się że podobnie jak w ZA. U mnie pojawiło się takie coś (kierownica na bok) jak pękły mi sanki w miejscu mocowania wahacza. Całe szczęście że w zimie rozwaliłem osłonę pod silnikiem to wszystko ukazało się w całej okazałości.
Niemożliwe żeby nic nei było, skoro kierownica jest skręcona jest na bank przestawiona zbieżność, trzeba ją po prostu ustawić, czasem po ustawieniu zbieżności kierownica będzie dalej lekko skręcona, to się ją odręca i ustawia w odp położeniu i tyle.
Zmień fachowca. Jedź do warsztatu gdzie specjalizują się w diagnostyce i geometrii podwozia.Jeśli zabiorą się za to nie sprawdzając stanu zawieszenia, ciśnienia w kołach to rezygnuj !!! Masz na 100% przestawioną geometrie.Pewnie da się to zniwelować ale ślad zostanie.adikub22 pisze:problem pozostał pod względem ściągania delikatnie w lewo, co mam dalej robić?
Witam,
chciałbym wymienić sobie kierownicę ze zwykłej na skórkę oczywiście multi. Mam możliwość kupienia takiej od vectry c. Stąd pytanie czy będzie pasować? Bo słyszałem że od asi pasuje a od vectry już tak nie koniecznie choć wygląda praktycznie tak samo. Ma ktoś z Was wiedzę jak to jest z tą kierownicą?
chciałbym wymienić sobie kierownicę ze zwykłej na skórkę oczywiście multi. Mam możliwość kupienia takiej od vectry c. Stąd pytanie czy będzie pasować? Bo słyszałem że od asi pasuje a od vectry już tak nie koniecznie choć wygląda praktycznie tak samo. Ma ktoś z Was wiedzę jak to jest z tą kierownicą?