czesto jadac przy minimalnej mrzawce z nieduza predkoscia wycieraczki zasuwaja w trybie ciaglym - co mnie troszke wkurza....
czulosc czujnika deszczu
-
smaru
czulosc czujnika deszczu
mam pytanko - czy w zafirze b da sie jakos ustawic czulosc wycieraczek-czujnika deszczu??? bo wydaje mi sie ze u mnie za szybko zasuwaja w wielu sytuacjach - w poprzednim aucie megane2 ten system sprawdzal sie wg mnie lepiej i do tego na manetce byla trzystopniowa regulacja czulosci tego systemu... moze opcomem, techem da sie jakos zmienic parametry dzialania tego ustrojstwa???
czesto jadac przy minimalnej mrzawce z nieduza predkoscia wycieraczki zasuwaja w trybie ciaglym - co mnie troszke wkurza....
-
stapaw
- Mieszkaniec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam.Niestety niema tej regulacji,bynajmniej nikt się jeszcze do tego nie dokopał.Pozdrawiamsmaru pisze:mam pytanko - czy w zafirze b da sie jakos ustawic czulosc wycieraczek-czujnika deszczu??? bo wydaje mi sie ze u mnie za szybko zasuwaja w wielu sytuacjach - w poprzednim aucie megane2 ten system sprawdzal sie wg mnie lepiej i do tego na manetce byla trzystopniowa regulacja czulosci tego systemu... moze opcomem, techem da sie jakos zmienic parametry dzialania tego ustrojstwa???
-
Lorry
to fakt, w takiej sytuacji czasem mnie to irytuje....smaru pisze:zesto jadac przy minimalnej mrzawce z nieduza predkoscia wycieraczki zasuwaja w trybie ciaglym - co mnie troszke wkurza....
Generalnie nie działa to źle, ale mogło by szybciej reagować na zmiany prędkości pojazdu. Np zasuwamy 100 i sobie pracują często ale z przerwami, idelanie do sytuacji, stajemy na skrzyżowaniu, zwalniają po chwili, ruszamy, i zamiast machać to jeszcze siedza w miejscu...
Ale widzicie: Francuzi nastawili się na komfort, Niemcy na niezawodność (teoretycznie)