łożyska (przód)

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
djrafix

#46 Post autor: djrafix »

nie no słychać je przy rozpędzaniu , powyżej 90km/h nie słychać
KOPERNIK

#47 Post autor: KOPERNIK »

Najbardziej prawdopodobne jest to że łożysko poleciało skoro szumi i je słychać w ten sposób ..
ja u siebie też miałem szum i gdy skręcałem na lewo szumiało bardzo a gdy na prawo cichło i niestety trza było wymienić ..

A co na to inni?
djrafix

#48 Post autor: djrafix »

tez tak mysle,tylko dziwi mnie,ze tak sie szybko skonczylo bo wymieniaelm te piasty wszystkie:),a co tam ma innego niby szumiec przy rozpedzaniu?, kolejny wydatek ;)
KOPERNIK

#49 Post autor: KOPERNIK »

djrafix pisze:kolejny wydatek ;)
tego nie da się przewidzieć a to że lecą łożyska to też wina naszych polskich dróg zasługa ..
Paweł

#50 Post autor: Paweł »

Pozwolę sobie zapytać czy kupiłeś te tańsze, czy porządne?

Pozdrawiam
djrafix

#51 Post autor: djrafix »

nie pamiętam:) bo kupowałem na przód i tył,ale gdzieś kupiłem tańsze,a gdzieś kupiłem droższe tylko nie pamiętam które były gdzie założone już ;)

no pewnie , ze wina dróg, do nikogo przeciez pretensji nie mam , jak trza to trza ;)
O ile pamiętam, to jest nie duzo roboty przy tym, ale jakos będzie trzeba dać radę
djrafix

#52 Post autor: djrafix »

No i już po bólach, :D wymieniłem piastę i łącznik stabilizatora, zalozylem wczesniej jakis plastikowy łącznik, myslaelm ze bedzie ok, ja dzis sciągam koło patrze a on w pół pęknięty :shock: , moze to tez przez to szumiała opona ze źle koło było dopasowane do podłoża podczas jazdy?. Kupiłęm teraz metalowy łącznik i więrze,że będzie ok, bo ten gówniany plastik to sie nadaje na smietnik, chyba ze by sie po autostradach tylko jeździło:). ALe swoją drogą na piaście łożysko szumiałlo nawet przy takim lekkim ruchu, i było mnóstwo korozji na nim;), jest juz ok, pozdrawiam.
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#53 Post autor: Harry200 »

Mnie też dopadła wymiana łożyska przód,kupiłem SKF za 300zł,w Zośkach chociaż jest łatwo wymieniać ,półośka,sworzeń wahacza,trzy torxy i po robocie..
KOPERNIK

#54 Post autor: KOPERNIK »

H,Łajszczak pisze:,kupiłem SKF za 300zł
i bardzo dobry zakup zrobiłeś ja też wymieniałem w swojej i miałem zamiar kupić zamiennik za 150zł ale kolega który sprzedaje w sklepie powiedział mi że gwarancję mam na to łożysko tylko do końca schodów :lol: a za nimi już nie gdyż kilka dni wcześniej sprzedał takie same i koleś nawet 13km na nim nie przejechał .. :x tzw szajs

i tu nie ma co oszczędzać bo to nasze pieniądze a przede wszystkim życie.....
soczewa

#55 Post autor: soczewa »

A co powiecie o takiej piascie? Warto?
http://allegro.pl/piasta-przod-lozysko- ... 76028.html
firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Oznaczenie silnika: X18XE1
#56 Post autor: firek »

soczewa, czy na prawdę nie warto dołozyć 80 zł i kupić pewnego SKF-a??
Woytas

#57 Post autor: Woytas »

firek, moim zdaniem SKF warto i to bardzo. Takie toto to nie wiadomo ile pochodzi... i robota podwójna.
pozdr
Harry200
Zafiromaniak
#58 Post autor: Harry200 »

Ja u siebie też nie chciałem kombinować i zakupiłem piastę SKF, firmy której produkty wykorzystuje często w pracy..
ZAKROPIOLO

#59 Post autor: ZAKROPIOLO »

No i odnawiam temat, bo właśnie po wymianie kół na letnie zacząłem słyszeć lewe łożysko. Szczególnie się to uaktywnia przy skręcie w prawo, wtedy chyba jest największe obciążenie na to koło. Kurde wyje jak kojot z przestrzeloną łapą. :lol: Więc trza się będzie za to wziąć.
Harry200
Zafiromaniak
#60 Post autor: Harry200 »

I niema się co zastanawiać,koledze w Vectrze zaczęła wyć, po ok. 1000km stanął na drodze i musiał korzystać z pomocy drogowej....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”