[FAQ]Jak wywalić DPFa
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Interesuje mnie czy po wywaleniu "chwasta" autko nie dymi, po ostatniej wycince miał być z tego jakiś raport, ale jak do tej pory koledzy się nie określili.rhaaziel pisze: ......
Reasumując, w środę rano oddaje autko w ręce 4GT, dam znać po zakończeniu całej operacji
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Spytalem w Olsztynie i w v tech chca za wycinke programowa 1600PLN plus 400 za fizyczne wyciecie. jesli w pakiecie z chpem ze 120 do 150 KM to 2100 za programowe. Jest tez Auto Max a tam chca 1200 za full wycinke programowo plus fizycznie. chipowanie kolejne 1200. Tyle u nich nie slyszalem zadnych opiniii wiec nie wiem jak robia.
Własna praca to rozebranie układu wydechowego.Następnie zawiozłem wydech do tłumnikarza w celu mechanicznego usunięcia filtra. Następnie złożenie wszystkiego do kupy.n3v pisze:A jaki zakres własnych prac i daj jakiś namiar do Wa-wki mam 120 km i często bywam.ssebus45 pisze:A mnie w warszawie kosztowało 800zł plus troszkę swojej pracy
No chyba że zbiorówka się szykuje jakaś to się piszę bo i czipa by zawirusował
Tłumnikarz wziął za to 80 zł.Za usunięcie z kompa wzięli ode mnie 700 zł z przyjazdem do mnie do domu. podaje namiar: # tel. 512278757 autosys@wp.pl.
jak go wyjąłeś? Od przodu jest przykręcany, to spoko, ale od tyłu rozcinałeś i potem na opasce? Choć chyba jest też z tyłu opaska do odkręcenia zaraz przed ostatnim tłumikiem ..tylko u mnie tłumikarz za Chiny nie mógł jej rozkrecić.ssebus45 pisze: Własna praca to rozebranie układu wydechowego.Następnie zawiozłem wydech do tłumnikarza w celu mechanicznego usunięcia filtra.
ps. cena trzeba przyznać bardzo dobra.....i jeszcze z przyjazdem pod dom....no nie źle. Widze, ze usługa sie rozwija. Nawet jakbyś zlecił całość tłumikarzowi...do dochodzi max 200 zł.....czyli 900 całościowo.
Z tyłu jest opaska i jakoś udało się ją rozkręcić a następnie wybiłem tłumnik końcowy.kaliope pisze:jak go wyjąłeś? Od przodu jest przykręcany, to spoko, ale od tyłu rozcinałeś i potem na opasce? Choć chyba jest też z tyłu opaska do odkręcenia zaraz przed ostatnim tłumikiem ..tylko u mnie tłumikarz za Chiny nie mógł jej rozkrecić.ssebus45 pisze: Własna praca to rozebranie układu wydechowego.Następnie zawiozłem wydech do tłumnikarza w celu mechanicznego usunięcia filtra.
ps. cena trzeba przyznać bardzo dobra.....i jeszcze z przyjazdem pod dom....no nie źle. Widze, ze usługa sie rozwija. Nawet jakbyś zlecił całość tłumikarzowi...do dochodzi max 200 zł.....czyli 900 całościowo.