CB_Radio - jakie, gdzie i jak zamontować, anteny - jakie?
Moderator: Sebu$
Mam radyjko MK-3 kupiłem jakieś 1,5 roku temu i w pasku (diesel) śmigało aż miło , spróbuje jeszcze założyć taki filtr na zakłócenia z silnika może coś to da.
A czy podłączenie do prądu ma jakiś wpływ ?? ja się wpiąłem w kostkę od radia ( tak mi się wydaje bo jak zrobiło się zwarcie to właśnie wywalało bezpiecznik od radia)
A czy podłączenie do prądu ma jakiś wpływ ?? ja się wpiąłem w kostkę od radia ( tak mi się wydaje bo jak zrobiło się zwarcie to właśnie wywalało bezpiecznik od radia)
Koledzy mam problem, włożyłem do auta radio CB President, antena magnetyczna tez President. Jak ktos cos mowi to podczas jazdy w radiu słychać dziwny terkot. Zmienia się on pod wpływem dodawania gazu. Jeżeli zdejme nogę z gazu to jest OK. Jeżeli samochód jest wyłączony to jest zupełna czystość. Jest na to jakaś rada ?
Dodam że w drugim moim samochodzie Astrze ten sam zestaw działa bez problemów.
PS. Macie może jakieś fajne sprawdzone miejsce na radio ?
PS. Macie może jakieś fajne sprawdzone miejsce na radio ?
jaro9 pisze:Koledzy mam problem, włożyłem do auta radio CB President, antena magnetyczna tez President (...) Jest na to jakaś rada ?
Rada jest taka:
wywalić to wszystko President , lepiej sprzedać. Za pieniądze ze sprzedaży kupić cobrę 25 lub 29 i ml-145 sirio. Kasy zostanie na i pierdzenia nie będzie.
no nie wiem czy tak od razu. z tego co czytam ten temat to w silnikach CDTI prawie kazdy ma ten problem. moze zaczne od jakis filtrow itpjacek76 pisze:jaro9 pisze:Koledzy mam problem, włożyłem do auta radio CB President, antena magnetyczna tez President (...) Jest na to jakaś rada ?
Rada jest taka:
wywalić to wszystko President , lepiej sprzedać. Za pieniądze ze sprzedaży kupić cobrę 25 lub 29 i ml-145 sirio. Kasy zostanie na i pierdzenia nie będzie.
Popieram! sprzęt, który dźwignie wszystkojacek76 pisze:jaro9 pisze:Koledzy mam problem, włożyłem do auta radio CB President, antena magnetyczna tez President (...) Jest na to jakaś rada ?
Rada jest taka:
pisałem.....mam alana 109 za 160zł i midland 145 ....i absolutny brak szumów...cisza.....a koledzy pisali już nie raz że filtry nie pomogły ...tylko wymiana radia na tatki co nie pierdzi w cdtijaro9 pisze: no nie wiem czy tak od razu. z tego co czytam ten temat to w silnikach CDTI prawie kazdy ma ten problem. moze zaczne od jakis filtrow itp
Tyle że ten alan , to tak bardzo delikatnie mówiąc , dość kiepskie jest radio.pisałem.....mam alana 109 za 160zł i midland 145 ....i absolutny brak szumów...cisza.....a koledzy pisali już nie raz że filtry nie pomogły ...tylko wymiana radia na tatki co nie pierdzi w cdti
Wytrzymałem z nim dwa tygodnie
masz rację ...to jedno z tańszych opcji....ale wyjątkowo polecane.....w stosunku do presidenta za 400zł... Dokładnie to samo powie włąściel BMW lub Audi...odnosząc się do opla....kiepskie auto..a Ty jeździsz i sobie chwalisz.....Ja jeżdze na Alanie i sobie chwale...nie jestem tirowcem....anie przedstawicielem handlowym...używam jak jeżdżę w trasę z rodzinką....i dla mnie rewelacja.....złwaszacza, że radio nie szumi....mimio niskiej ceny.jacek76 pisze: Tyle że ten alan , to tak bardzo delikatnie mówiąc , dość kiepskie jest radio.
Wytrzymałem z nim dwa tygodnie