Słaby nawiew z tylnych kratek zafira A
Moderator: Sebu$
-
KOPERNIK
Słaby nawiew z tylnych kratek zafira A
Witam chciałem sie dowiedzieć co może być przyczyną że z tylnych kratek nawiewu prawie wcale nic nie czuć powietrza żeby leciało.poradzcie mi jak to naprawić???
-
rzadki
-
d.marco
-
kris
Witajcie!
Czy u Was też jest taka przypadłość, że ze środkowych kratek powietrze leci zawsze (lepiej lub gorzej) bez względu na pozycję ustawienia regulatora nawiewu? Np. jeżeli mam ustawione na szybę (tylko) to i tak ze środkowych leciu powietrze i to dość intensywnie - nawet bardziej niż z tego pod szybą czołową. Dopiero jak zamknę środkowy nawiew zaczyna lepiej "wiać" pod szybę. Dziwna sprawa. Jak możecie popatrzyć u siebie i opisać będę wdzięczny.
Czy u Was też jest taka przypadłość, że ze środkowych kratek powietrze leci zawsze (lepiej lub gorzej) bez względu na pozycję ustawienia regulatora nawiewu? Np. jeżeli mam ustawione na szybę (tylko) to i tak ze środkowych leciu powietrze i to dość intensywnie - nawet bardziej niż z tego pod szybą czołową. Dopiero jak zamknę środkowy nawiew zaczyna lepiej "wiać" pod szybę. Dziwna sprawa. Jak możecie popatrzyć u siebie i opisać będę wdzięczny.
-
tomekuza
Sprawdze dzisiaj to zobaczymy. U teścia w astrze I ze srodka leci cały czas nawet jak dmuchawa nie dziala, wkurza to najbardziej w zimie bo musisz zamykac srodek jak masz na chlodne ustawione bo chce rece pourywać.
Z tego co pamietam to u mnie jest tak jak u ciebie żeby dawalo dobrze na szybe to trzeba srodek zamknąć, ale sprawdze jeszcze dokladnie.
Z tego co pamietam to u mnie jest tak jak u ciebie żeby dawalo dobrze na szybe to trzeba srodek zamknąć, ale sprawdze jeszcze dokladnie.
-
darekimi
-
Lorry
-
kris
-
dejna
u mnie nawiew z tych srodkowych kratek pojawia sie doiero jak ustawie kierunek na"srodek" a w pozostalych ustawieniach z tych srodkowych kratek wieje tak barzo leciutko... ale w mojej zafirze jest kilka rzeczy inaczej niz w innych i ciezkich do okreslenia dlaczego sa... rozne fora, serwisy rozkladaly rece....
-
bondzo001
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Dokładnie sprawdzałem nawiewy, u mnie włączajc wentylator delikatny nadmuch jest z wszystkich kratek, a najsilniejszy tam gdzie ustawimy.