mrugające oświetlenie wewnętrzne

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
KALI

mrugające oświetlenie wewnętrzne

#1 Post autor: KALI »

witam mam bardzo dziwną awarie oświetlenia wewnątrz auta podczas opuszczania lub podnoszenia szyby przedniej lub włączonego migacza lewego lub podczas zmiany swiateł z drogowych na mijania mruga lampka z nad lusterkiem wewnętrznym i oświetlenie nad pasażerami z tyłu
PARADKA

#2 Post autor: PARADKA »

KALI pisze:witam mam bardzo dziwną awarie oświetlenia wewnątrz auta podczas opuszczania lub podnoszenia szyby przedniej lub włączonego migacza lewego lub podczas zmiany swiateł z drogowych na mijania mruga lampka z nad lusterkiem wewnętrznym i oświetlenie nad pasażerami z tyłu
witam mruga podczas gdy jest wyłączona, czy jak masz je zaświecone??

Jeżeli podczas zaświeconych lampek wewnętrznych to przyczyną może być kiepskie ładowanie alternator może być już słaby. (jeżeli się mylę proszę sprostować)
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#3 Post autor: Harry200 »

Za to oświetlenie odpowiada multimer a jest w nim trochę elektroniki,byc może z nim zaczyna się coć dziać.Czy światło po zamknięciu drzwi ściemnia się po chwili prawidłowo.. :?:
KALI

#4 Post autor: KALI »

wczoraj i dziś mrugały swiatełka gdy były wyłączone a teraz juz swiecą cały czas dziś rozkręciłem wszystkie wyłączniki w drzwiach wizualnie są dobre swiatło wczoraj jak gasło nie wiem była wyjęta żarówka a ten multimer gdzie się znajduje
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#5 Post autor: Harry200 »

On znajduje się za tablicą bezpieczników,odpowiada za dużo funkcji,miedzy innymi za czsowąpracę wycieraczek przód i tył,wyłączanie płynne oświetlenia wnetrza,ściemnianie oświetlkenia tablicy.
Obrazek
kubik_CDTi

#6 Post autor: kubik_CDTi »

Imho,problem z masą.
KALI

#7 Post autor: KALI »

narazie wyjąłem żarówki i musiałem wyjechac kolo środy bede sprawdzał mase

[ Dodano: Czw Lut 03, 2011 09:21 ]
Po 2tyg. włożyłem żarówkę do lampki i narazie jest ok czyli samonaprawa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”