Tłumik środkowy i końcowy
Moderator: Sebu$
-
kris
Tłumik środkowy i końcowy
Witajcie.
Ostatnio urwał mi się (przez korozje) zaczep tłumika środkowego i będę musiał zapewne wymienić cały tłumik bo już tego wymaga. Pytanie mam takie jakie tłumiki polecacie do Zafiry takie które są sprawdzone i nie kosztują dużo. Nie mówię tu o firmie BOSAL bo wiadomo porządne ale i drogie. Może ktoś zna sklepy warsztaty w warszawie lub okolicach gdzie można kupić dobry i niedrogi tłumik.
Ostatnio urwał mi się (przez korozje) zaczep tłumika środkowego i będę musiał zapewne wymienić cały tłumik bo już tego wymaga. Pytanie mam takie jakie tłumiki polecacie do Zafiry takie które są sprawdzone i nie kosztują dużo. Nie mówię tu o firmie BOSAL bo wiadomo porządne ale i drogie. Może ktoś zna sklepy warsztaty w warszawie lub okolicach gdzie można kupić dobry i niedrogi tłumik.
-
Paweł_Morąg
-
kris
Tak. Kupiłem kompletny tłumik firmy POLMOSTRÓW za 320zł (środkowy i końcowy + wszelkie złączki obejmy itp). Wymieniony dwa tygodnie temu, przejechane około 700km i jest jak najbardziej OK. Cichutki i dobrze spasowany.Paweł_Morąg pisze:Kris, załatwiłeś już coś w tej kwestii, bo mnie chyba czeka podobna operacja...Pozdrawiam.
Kupowałem od TEGO użytkownika z allegro. Szybka przesyłka i dobre ceny. Nie ma sensu przepłacać za BOSALA bo nie wiadomo na ile on starczy.
-
guma75
Witam. U mnie zaóważyłem też dwa do wymiany.Gosciu co prowadzi zakład z tłumikami powiedzial mi za wymiane dwóch 550 zł mysle że na 500 spuści. Myślałem o allegro Kris tak jak ty kupiś 320zł (i to chyba z przesyłką) trzeba dać mechanikowi ze 100zł =420 zł . Dam mu 500zł ( 30 minut poczekam) i mam gwarancje , tylko niewiem co za tłumik mi da
ale okolo 2lat wytrzymuje bo ostatnio w astrze wymieniałem tyl i placiłem 250zł
-
kris
-
budrys
jak chcecie to moge wam polecić dobry warsztacik gdzie sprzedaja i wymieniaja tłumiki, myślę że ceny mają dość przystepne jak na nasz rynek
maja konto na allegro
tlumiki24pl
,
mogę sie zapytać czy dla klubowiczów zrobią jakiś rabacik
warsztat mieści się zaraz przy stacji pkp Miedzeszyn
jak by co to powołajcie sie na kolege który jeżdzi białą Zafirką i pracuje w tramwajach warszawskich
email - kontakt@tlumiki24.pl
Gadu-Gadu - 588482
tel - 609-209-111
tel - 609-209-117
maja konto na allegro
mogę sie zapytać czy dla klubowiczów zrobią jakiś rabacik
warsztat mieści się zaraz przy stacji pkp Miedzeszyn
jak by co to powołajcie sie na kolege który jeżdzi białą Zafirką i pracuje w tramwajach warszawskich
email - kontakt@tlumiki24.pl
Gadu-Gadu - 588482
tel - 609-209-111
tel - 609-209-117
-
firek
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Ja przeczytałem powyższe posty i niestety nie moge się zgodzić co do jakości Płuciennika, może i nieźle wykonane i spasowane ale przejechałem z 1 tys. km i zaczyna być słychać pierwszy wydech w aucie(tak przy 120), na szczeście zostawiłem moje stare kominy(pierwszy wymieniłem zapobiegawczo) i jak tak dalej pójdzie to będzie zmiana powrotna. Pozdro 
-
Anony Mous
Mi oryginał we Fabii wytrzymał 2 lata, pojechałem do ASO i w ramach rękojmi zrobili mi go za pół ceny...niestety kolejmy oryginał wytrzymał znów 2 lata. Pojechał do osiedlowego tłumikarza.... założył bossala i jeżdzę na nim 6 rok i dalej ok.
ps. mój brat ma też fabię i jeździ na oryginalnym tłumiku 11 rok i do tego na gazie.....o co tu chodzi?
ps. mój brat ma też fabię i jeździ na oryginalnym tłumiku 11 rok i do tego na gazie.....o co tu chodzi?
-
Freshh
Tutaj mają dobre tłumiki jak interesuje. Można kupić zwykły z ładną końcówką.
http://new.ulter.com.pl/offer
http://new.ulter.com.pl/offer
-
budrys
-
bykmark
Witam.
Potrzebuję zakupić do ZA 1.8 2004 r 125KM tłumik środkowy i tylny.
Jednak wywiązał się problem - oferowane zamienniki jakie znalazłem są do ZA są za połączone na " przegub" a ja mam na cybanty.
Link http://chomikuj.pl/Image.aspx?id=1161709178
Co proponujecie lub jak problem został rozwiązany przez kolegów ?
Proszę o wskazówki - oryginał znacznie za drogi
Potrzebuję zakupić do ZA 1.8 2004 r 125KM tłumik środkowy i tylny.
Jednak wywiązał się problem - oferowane zamienniki jakie znalazłem są do ZA są za połączone na " przegub" a ja mam na cybanty.
Link http://chomikuj.pl/Image.aspx?id=1161709178
Co proponujecie lub jak problem został rozwiązany przez kolegów ?
-
jacek76
Z tego co się orientowałem , a też mam tłumniki do wymiany , to zamienniki są właśnie na przegubach tak jak oryginał.bykmark pisze: Co proponujecie lub jak problem został rozwiązany przez kolegów ?
Więc musisz mieć założone zamienniki i jeśli chcesz mieć jak należy to musisz wymienić wszystko lub jechać do tłumnikarza. On zrobi jak należy , ale czy będzie to opłacalne ?
-
bykmark
Wg Linka http://chomikuj.pl/Image.aspx?id=1161709178 i w rzeczywistości mam ( są to oryginały GM) tłumik środkowy z tylnym połączony obejmą ( cybant) a klikając właśnie po allegro takiego zestawu nie znalazłem - wszystko oferowane jest na przegubach - czyli inaczej niż oryginał.jacek76 pisze:Z tego co się orientowałem , a też mam tłumniki do wymiany , to zamienniki są właśnie na przegubach tak jak oryginał.
Więc musisz mieć założone zamienniki i jeśli chcesz mieć jak należy to musisz wymienić wszystko lub jechać do tłumnikarza. On zrobi jak należy , ale czy będzie to opłacalne ?