[B]Felgi aluminiowe i stalowe
Tak jak napisał kolega KUBIK , felgi nie są oryginalne , to jakaś chińszczyzna , co nie zmienia faktu że są ładne . Pamiętaj jedno solidnych oryginalnych felg nie kupisz nowych za 1400zł chyba że okazyjnie, używki w idealnym stanie się po tyle kupuje. Jeżeli chcesz oryginalne mocne felgi to se je odpuść z chińszczyzną różnie bywa, jak się trafi.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Czy są ładne czy nie to kwestia gustu i tu się nie dyskutuje . Mam być szczery mi się podobają, co do oryginalności to mam wątpliwości - raczej podróba.Rysiek13 pisze:Co powiecie Koledzy o tych aluskach ?klikmnie się podobają, ale czy to na pewno są oryginały i czy będą pasowały do Zafiry B 2007 CTDI 1,9 150 KM?
Osobiście wolę oryginał, choć może być używany, ale nie zjechany.
Co zrobisz - to tylko Twój wybór.
GM ORYGINAL
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Te felgi co pokazałeś sa spoko, tylko kolo pisze że "dekielki są z wersji angielskiej" więc w angli - znaczek vaxuala , więc to pewnie nie te konkretnie ze zdjęcia. Na allegro ludzie wklejają foty oryginalnych produktów, a wyayłają podróbę pisząc że zdjęcie jest tylko podglądowe. A pewnie dokupić oplowskie takie dekielki to nie lada sztuka. Albo serwis i wyjdzie prawie koszt tej felgi z aukcji , albo rynek wtórny ale to cięzko znaleźć.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Te ostatnie podlinkowane felgi GMa-- NIE KUPUJCIE
Ja mam takie i przy zużytych tarczach nieco i świeżych klockach są na styk Mają zarąbiście małe ET i nie bedą pasować i są mega schowane w nadkolu... Mam zamiar się ich pozbyć i wrzucić coś z innym ET lub nawet innym rozmiarze Są fajne ale do ZB bez pierścieni odsadowych się nie nadają,,,
Ja mam takie i przy zużytych tarczach nieco i świeżych klockach są na styk Mają zarąbiście małe ET i nie bedą pasować i są mega schowane w nadkolu... Mam zamiar się ich pozbyć i wrzucić coś z innym ET lub nawet innym rozmiarze Są fajne ale do ZB bez pierścieni odsadowych się nie nadają,,,
ja chcę kupić felgi gm o poniższym wzorze i są dwa rodzaje ET 39 i 35 które et będzie dobra dla zafiry B???
nie chce żeby wystawało koło za błotnik
http://img04.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1420510899
nie chce żeby wystawało koło za błotnik
http://img04.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1420510899
ET39 nie będą dobrze wyglądały. ET35 już lepiej, ale na pewno nie będą wystawały, chyba że bedą powyżej 8" szerokości, to może wtedy. Kilka postów wyżej opisałem moje i one też nie wystają- dużo im jeszcze brakuje. Chris, jak dobrze widzę masz stalówki z kołpakami ? One mają chyba ET37. Porównaj parametry tych felg z tymi co zamierzasz kupić i sam wyrobisz sobie opinię.
Z tym że między et35 a et 39 jest niewielka różnica odsadzenia 4mm więc tak mocno nie bedzie mocno widoczna. Zarówno jedne jak i drugie podejdą bez problemu jeżeli sie myle niech ktoś mnie poprawi.aszifo pisze:ET39 nie będą dobrze wyglądały. ET35 już lepiej, ale na pewno nie będą wystawały, chyba że bedą powyżej 8" szerokości, to może wtedy. Kilka postów wyżej opisałem moje i one też nie wystają- dużo im jeszcze brakuje. Chris, jak dobrze widzę masz stalówki z kołpakami ? One mają chyba ET37. Porównaj parametry tych felg z tymi co zamierzasz kupić i sam wyrobisz sobie opinię.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ja mam stalówki 16 cali ET 37, a alusy widać na mojej fotce - Felga Alu - 5x110 6,5JX16H2 ET37aszifo pisze: .......
Chris, jak dobrze widzę masz stalówki z kołpakami ? One mają chyba ET37. Porównaj parametry tych felg z tymi co zamierzasz kupić i sam wyrobisz sobie opinię.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
briano pisze:Z tym że między et35 a et 39 jest niewielka różnica odsadzenia 4mm więc tak mocno nie bedzie mocno widoczna. Zarówno jedne jak i drugie podejdą bez problemu jeżeli sie myle niech ktoś mnie poprawi.
Dokładnie, ale zawsze 4 mm. Dołóż do tego odpowiednio szeroką felgę i już autko nabiera odpowiedniego wyglądu. Oczywiście wygląd to jest kwestia gustu, ale z własnego doświadczenia wiem, że takie 4 mm w ET , na aucie już robi różnicę w prowadzeniu- auto jest stabilniejsze. A czy podejdą felgi z ET39 lub 37- pewnie że tak, w końcu to są fabryczne wymiary tych opli.