Elektryczne szyby - sterowanie, montaż, usterki
Moderator: Sebu$
witam pytanko - mam zafirę 1.8 2000r elegance jak ją kupiłem nie otwierała sie tylna elektryczna szyba lewa a teraz nie otwierają sie obie tylne szyby autko mam 2 miesiące i jestem z niego zadowolony prosze o pomoc jak usunąć ten problem dodam ze przednie działają a w tylnych jak nacisne się przycisk czy na drzwiach kierowcy czy w samych drzwiach tylny jest zero reakcji pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 14:45 przez spider, łącznie zmieniany 1 raz.
zobacz tutaj:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=15
U mnie było to samo co u kolegi Pawelcio zaśniedziały kable pól godziny roboty i po sprawie
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=15
U mnie było to samo co u kolegi Pawelcio zaśniedziały kable pól godziny roboty i po sprawie
- Mattai
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: Zafira
- Model: C
- Oznaczenie silnika: A20DT
Witam, czy ktos z forumowiczow instalowal oryginalne mechanizmy podnoszenia szyb w zafira A?
Jakie elementy poza silownikami i klawiszami trzeba zdobyc. Montuje szybki na tyl bo tam mi bardziej zalezy, zreszta mam upilowane krocce do korbek ;-)
Jak bede wymienial zrobie fotostory i zamieszcze
Jakie elementy poza silownikami i klawiszami trzeba zdobyc. Montuje szybki na tyl bo tam mi bardziej zalezy, zreszta mam upilowane krocce do korbek ;-)
Jak bede wymienial zrobie fotostory i zamieszcze
Scorpio I Lift-back 2.0(OHC)>VW Golf III Variant 1.9TDI(ALE)> ZA 2.0(Y20DTH)>ZC 2.0 (A20DT)
Ja montowałem do astry. Kupiłem podnośniki (mechanizmy + silniki).
Dodatkowo potrzebne były nowe wiązki do drzwi (Szyby + lusterka + centralny zamek).
Montaż raczej prosty. Wszystko pasowało w oryginalne otwory technologiczne.
Podstawowe pytanie czy masz w pełni obsadzone gniazda w które wpinamy wtyk wychodzący z drzwi. Ja sprawdziłem to odpinając oryginalna wtyczkę i wpinając na szybko nowy kabel z podłączonymi przyciskami i mechanizmami.
Jak część wtyków będziesz miał puste to ja bym sobie darował. Straszny ogrom pracy uzupełnić instalację .
Montowałem tylko szyby na przód.
Dodatkowo potrzebne były nowe wiązki do drzwi (Szyby + lusterka + centralny zamek).
Montaż raczej prosty. Wszystko pasowało w oryginalne otwory technologiczne.
Podstawowe pytanie czy masz w pełni obsadzone gniazda w które wpinamy wtyk wychodzący z drzwi. Ja sprawdziłem to odpinając oryginalna wtyczkę i wpinając na szybko nowy kabel z podłączonymi przyciskami i mechanizmami.
Jak część wtyków będziesz miał puste to ja bym sobie darował. Straszny ogrom pracy uzupełnić instalację .
Montowałem tylko szyby na przód.
- Mattai
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: Zafira
- Model: C
- Oznaczenie silnika: A20DT
Wczoraj pozdejmowalem zaslepki i nie widze dodatkowego okablowania na drzwiach, chcoc w reszcie autka widze mase koncowek ktore sa wolne i gotowe do podpiecia lacznie z klima na tyl.
Sprawdze te piny bo tego wczoraj wieczorem nie ruszylem, trafiliscie na watek gdzie jest rozpiska pinow?
Jak linii w karoserii nie bedzie to faktycznie gra nie warta swieczki :-)
Choc schemat nie wydaje sie skomplikowany.
Sprawdze te piny bo tego wczoraj wieczorem nie ruszylem, trafiliscie na watek gdzie jest rozpiska pinow?
Jak linii w karoserii nie bedzie to faktycznie gra nie warta swieczki :-)
Choc schemat nie wydaje sie skomplikowany.
Scorpio I Lift-back 2.0(OHC)>VW Golf III Variant 1.9TDI(ALE)> ZA 2.0(Y20DTH)>ZC 2.0 (A20DT)