Tempomat przestał działać
Moderator: Sebu$
-
Mleczko
Tempomat przestał działać
Witam
Wczoraj stwierdziłem, że tempomat przestał reagować, tzn po wciśnięciu przycisku nie swieci się kontrolka i nie utrzymuje prędkości. sprawdziłem bezpieczniki, są całe. Żadnych komunikatów na komputerze o awarii
nie wiem czy jest jakiś przekaźnik lub inne ustrojstwo sterujące?
Poradźcie koledzy co muszę sprawdzić i jak to uruchomić.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
pozdrawiam
ML
Wczoraj stwierdziłem, że tempomat przestał reagować, tzn po wciśnięciu przycisku nie swieci się kontrolka i nie utrzymuje prędkości. sprawdziłem bezpieczniki, są całe. Żadnych komunikatów na komputerze o awarii
nie wiem czy jest jakiś przekaźnik lub inne ustrojstwo sterujące?
Poradźcie koledzy co muszę sprawdzić i jak to uruchomić.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
pozdrawiam
ML
-
Mleczko
-
moherowedziecie
Mleczko pisze:Witam
Wczoraj stwierdziłem, że tempomat przestał reagować, tzn po wciśnięciu przycisku nie swieci się kontrolka i nie utrzymuje prędkości.
nie świeci się kontrolka?
ja często używam tempomatu i nigdy nie świeciła się żadna kontrolka w moim aucie w trakcie jazdy na tempomacie..
-
kicaj
-
Mleczko
-
rhaaziel
U mnie w ZB, tempomat w czasie jazdy na trasie 'zawiesił się' i przestał reagować na guzik, po zatrzymaniu się, zgaszeniu silnika i ponownym ruszeniu nadal nie działał, byłem załamany ale zatrzymałem się raz jeszcze tym razem na dłuższą chwilkę, ruszyłem ponownie i zadziałał
i działa nieprzetrwanie od września 
Próbowałeś kilka razy odpalić i zgasić autko?
Próbowałeś kilka razy odpalić i zgasić autko?
-
Mleczko
-
Mleczko
-
tomalazg
-
Mleczko
-
marwisn
Chodzi o pedał hamulca. Jak ten włącznik nad pedałem nie zadziała w momencie naciśnięcia pedału (jak jedziesz na tempomacie), to sterownik łapie błąd i wyłącza tempomat.
Przerabiałem ten wątek zakładając tempomat u siebie. Gdzie jest włącznik możesz zobaczyć tutaj
Ja mam kontrolkę tempomatu, ale się nie zapala
.
Szkoda, że nie masz op-coma. Można w nim podejrzeć stan tego włącznika i jego przełączanie.
Przerabiałem ten wątek zakładając tempomat u siebie. Gdzie jest włącznik możesz zobaczyć tutaj
Ja mam kontrolkę tempomatu, ale się nie zapala
Szkoda, że nie masz op-coma. Można w nim podejrzeć stan tego włącznika i jego przełączanie.