Komunikaty komputera po francusku - co robić?
Moderator: Sebu$
-
mirkad
Komunikaty komputera po francusku - co robić?
Mam prośbę do bardziej doświadczonych forumowiczów.
Dzisiaj wyświetliły mi się dwie informacje na wyświetlaczu - tyle że po francusku, bo nasza Zośka pochodzi z Prowansjji :-)
faux code
faux AR
Bladego pojęcia nie mam co oznaczają. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale rano padł mi akumulator i odpalałam z kabelków. Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
Dzisiaj wyświetliły mi się dwie informacje na wyświetlaczu - tyle że po francusku, bo nasza Zośka pochodzi z Prowansjji :-)
faux code
faux AR
Bladego pojęcia nie mam co oznaczają. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale rano padł mi akumulator i odpalałam z kabelków. Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
FEUX AR to jest skrót od FEUX ARRIER a ogólnie znaczy światła tylne pozycyjne,możesz mieć przepaloną jakąś żarówkę pozycyjną z tyłu.,napisz jak sprawdzisz.. 
Komunikaty komputera o światłach..
feux code - światła mijania
feux de route - drogowe
feux AR - tylne pozycyjne
feux AV - przednie pozycyjne..
Komunikaty komputera o światłach..
feux code - światła mijania
feux de route - drogowe
feux AR - tylne pozycyjne
feux AV - przednie pozycyjne..
-
David
na Forum są dokładnie opisane kody w każdym języku, wystarczy poszukać lub poczytać 
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=682
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=682
-
mirkad
wielkie dzięki - faktycznie padły 2 żarówki;
podany link owszem znalazłam - nie ma w opisie podanego przeze mnie komunikatu
[ Dodano: Nie Sty 30, 2011 18:29 ]
jeszcze raz dzięki za pomoc - ten komputer "gadający" po francusku nieco mnie stresuje; o oleju, płynie do spryskiwaczy itp. już mam opanowane, a tego cuda nie udało mi się znaleźć w instrukcji ; już będę pamiętać
jeszcze raz dzięki za pomoc - ten komputer "gadający" po francusku nieco mnie stresuje; o oleju, płynie do spryskiwaczy itp. już mam opanowane, a tego cuda nie udało mi się znaleźć w instrukcji ; już będę pamiętać
-
Freshh
Chciałem tylko dodać:
b) dobrze spisałeś komunikat Faux po francusku znaczy błąd i w instrukcji źle napisano Feux to nazwa miasta.
Tak czy siak sedno problemu jest jedno.
a) źle spisałeś komunikat w opisie jest Feux - podajesz Fauxmirkad pisze:wielkie dzięki - faktycznie padły 2 żarówki;
b) dobrze spisałeś komunikat Faux po francusku znaczy błąd i w instrukcji źle napisano Feux to nazwa miasta.
Tak czy siak sedno problemu jest jedno.