Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dolna część uszczelki "16", (ta część co po nadkolu idzie jest mocowana na kilka plastikowych malutkich sztyftów (taki plastikowy pręcik z kulką na końcu) które siedzą płaską podstawą w uszczelce - a wystający koniec się zatrzaskuje w plastikach, które wciśnięte są w otwory w nadkolu. Między sztyftami są paski taśmy dwustronnej. Sztyfty trzeba podważać taką żabką do rozbrajania, nie ciągnij za uszczelkę bo one zostaną na miejscu a wylezą z uszczelki rozrywając swoje dziurki przez które "wyglądają".
"17" siedzi poprzez wystającą blaszkę w "16", a wzdłuż progu nie pamiętam już jak jest przymocowana. Ale pewnie da się lekko podejrzeć jak uchylisz "16"
(jakbyś zniszczył 17 to mi została prawa /od strony pasażera/, one zresztą chyba jednakowe są)
my tak mówimy: żabka, ale to różnie w różnych warsztatach pewnie funkcjonuje. To jest przeważnie komplet do różnych kołków (średnice), w różnych miejscach nadwozia (kształt żabki)
To nic wielkiego, kawałek płaskownika z rączką i na końcu z wyciętą szczeliną, zeby podczas podważania kołka ciągnąć jak najbliżej samego kołka, a nie za element tapicerki.
Rysunek bardzo dobry, co jednak nie zmienia faktu, że nie bardzo mam czym taką żabkę zastąpić i coraz bardziej się obawiam, że zrobię ile się da bez zdejmowania i tak zostawię. Mam wrażenie, że w dół nie ma tej rdzy za dużo, aczkolwiek mogę się mylić.
16 schodzi normalnie bez problemu,pociągnąć i zejdzie,na dole jest poł z dolną taką blaszką,a i na pewno masz tam rdze ,ja w lato po obu stronach,czyściłem i najpierw odrdzewiacz,podkładowa i lakier ,pod tą 16 spływa woda z karoserii i rdzewieje uchwyt tej uszczelki blaszki i potem rdza przechodzi na nadkole.
oczywiście 16 ten odcinek na nadkolu jest n tzw wcisk na rant nadkola.