[B]Rdzewiejaca listwa na klapie bagażnika.
-
Nufio
[B]Rdzewiejaca listwa na klapie bagażnika.
Witam. Właśnie jestem po czyszczeniu śrub mocujących listwę. Zwlekałem i apeluję jeżeli macie dzień wolny, to do pracy. Jeżeli rdza zaatakuje gwint, to będzie ciężko. Należy uzbroć się w cierpliwość. Pośpiech oznacza urwanie mocowań śrub. Ja urwałem tylko jedą. Zignorowałem pierwsze ślady rdzawych nalotów i to był mój błąd. Jeszcze prośba o namiar na zwykłą szybę przednią z 2006 roku. W miare dobrej cenie i od uczciwego szrotu. Tel: 516 864 222.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 11:02 przez Nufio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Anony Mous
-
rafi.zafi
Powiem tak przerabialem to jakis czas temu u mnie pordzewialy wszystkie .Po rozebraniu i glebszym zastanowieniu sie co z tym fantem zrobic postanowilem zakupic nowe u opla. Podjechalem zamowilem komplet 8 szt ok 90 zlociszy ,bo z tymi starymi to malo co sie dalo zrobic ,bardzo ciezko by bylo wyczyscic podkladki. Postanowilem te nowe zabezpieczyc ,a tu zdziwienie ,zmienili na plastikowe 6 szt ,2 szt metalowe na srodek pod zamek ,bylem w szoku. .Zaznaczam ze nie sprzedaja na szt . Koledzy widze ze nie tylko ja mialem ten problem moze by tak jakis liscik do centrali GM. Pozdrawiam.
-
Nufio
Zaczęło się od rdzewiejących łbów śrub i podkładek. Listwa to plastik. Na szczęście gwinty były wolne od rdzy. Wyczyściłem, pomalowłem podkładem i po umieszczeniu w listwie spryskałem preparatem do konserwacji profili zamkniętych. Myślę, że nie będę musiał wracać do tego. Faktycznie powinien Opel rozdawć te nowe śruby. Trochę głupio mieć rdzawe zacieki w aucie za ok. 100 tyś. złotych.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
kamik
-
koszalin11
Musisz zdjąć osłonę plastikową ( trzyma się na paru wkrętach i wciskanych spinkach) i odkręcić parę nakrętek ze szpilek oraz odczepić kostkę z przewodami z tej listwy i ładnie wychodzi. Na pewno rdzewieją ci albo metalowe szpilki zatopione w plastikowej listwie lub jakieś dołożone badziewne podkładki. Czas rozbiórki jakieś pół godzinki.kamik pisze:U mnie też pojawiły się rdzawe zacieki spod listwy drzwi bagażnika. Byłbym wdzięczny za małą instrukcję jak się dobrać do tej listwy. Zacząć rozkręcać od środka, czy może są jakieś zaczepy. Pozdrawiam
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH

Numer katalogowy: 2066930
Nazwa części: NAKRETKA
Cena netto*: 3,62
Cena brutto*: 4,45
i w zależności od nr nadwozia nr 10:

Numer katalogowy: 5176727
Nazwa części: KPL.SRUB
Cena netto*: 74,60
Cena brutto*: 91,76
Numer katalogowy: 176184
Nazwa części: MOCOWANIE
Cena netto*: 73,90
Cena brutto*: 90,90
ceny w ASO

Numer katalogowy: 2066930
Nazwa części: NAKRETKA
Cena netto*: 3,62
Cena brutto*: 4,45
i w zależności od nr nadwozia nr 10:

Numer katalogowy: 5176727
Nazwa części: KPL.SRUB
Cena netto*: 74,60
Cena brutto*: 91,76
Numer katalogowy: 176184
Nazwa części: MOCOWANIE
Cena netto*: 73,90
Cena brutto*: 90,90
ceny w ASO
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ma ktoś jakiś patent na wymianę rdzewnych śrub które trzymają listwę?
Ma ktoś może wymiary tych śrub?
Niedługo odbieram auto od lakiernika i nie chcę zakładać takiej listwy bo te śruby mocno zardzewiały i płynie ta rdza po klapie.
Ma ktoś jakiś patent na wymianę rdzewnych śrub które trzymają listwę?
Ma ktoś może wymiary tych śrub?
Niedługo odbieram auto od lakiernika i nie chcę zakładać takiej listwy bo te śruby mocno zardzewiały i płynie ta rdza po klapie.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dzięki, szukałem ale przyznaję, że w google.
90zl za komplet. Myślę, że zrobię sobie z inoxa za max 20zl.
Pytanie czy stare dadzą się wyjąć z listwy? Ciężko to widzę.
90zl za komplet. Myślę, że zrobię sobie z inoxa za max 20zl.
Pytanie czy stare dadzą się wyjąć z listwy? Ciężko to widzę.