[B]Jakie opony letnie wybrać ?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ktoś wie dlaczego są takie różnice w cenie tych opon, oraz dlaczego raz piszą Cinturato raz nie a cena ta sama, albo bez Cinturato 300zł a z Cinturato 400złkrasnal pisze:Zdecydowanie polecam Pirelli P7 Cinturato ew. Michelin Saver
P 1
P2
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Jest również produkowana opona P7. Opona P7 Cinturato jest to nowy ekologiczny i ekonomiczny model opony P7. Ma niższe opory toczenia i trochę zmieniony wzór bieznika. Zdecydowanie polecam Cinturato.
[ Dodano: Nie Lut 06, 2011 16:18 ]
Jak będziesz w Krakowie to zrobie Ci dobrą cenę. Zapraszam, jeśli jesteś zainteresowany to pisz na pw.
Jak będziesz w Krakowie to zrobie Ci dobrą cenę. Zapraszam, jeśli jesteś zainteresowany to pisz na pw.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Znaczy, że tutaj się komuś coś popie...... z ceną i zdjęciem, bo jest to P7 a nie P7 Cinturato jak wynika z nazwy aukcji - cena z kosmosukrasnal pisze:Jest również produkowana opona P7. Opona P7 Cinturato jest to nowy ekologiczny i ekonomiczny model opony P7. Ma niższe opory toczenia i trochę zmieniony wzór bieznika. Zdecydowanie polecam Cinturato.
P7 C
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
pytam bo kilka postow wyzej jeden z kolegow napisal ze sa glosne, ale pytam czy michelin pozwólilby sobie na wyprodukowanie jakiegos chlamu.na niemieckich forach sa dosc chwalone ,wiem ze sa tez dosc drogie ale coz bezpieczenstwo przede wszystkim.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 21:28 przez pioter1, łącznie zmieniany 2 razy.
Klasy głośności opony nie można oceniać przy jeździe na szosie, ponieważ wraz ze zmianą nawierzchni drogi zmienia się poziom głośności opony. Poziom głośności opony badany jest w tunelu aerodynamicznym.
Jeśli chodzi o oponę Michelin Energy Save S1 jest to opona o asymetrycznej budowie bieżnika, a jak wiadomo opony asymetryczne są „cichsze” niż opony kierunkowe. Ma na to wpływ odpowiednie usytuowanie i budowa „klocków” bieżnika.
Oponę Michelin Energy Save S1 i opony P7 Cinturato uważam za godne polecenia.
Jeśli chodzi o oponę Michelin Energy Save S1 jest to opona o asymetrycznej budowie bieżnika, a jak wiadomo opony asymetryczne są „cichsze” niż opony kierunkowe. Ma na to wpływ odpowiednie usytuowanie i budowa „klocków” bieżnika.
Oponę Michelin Energy Save S1 i opony P7 Cinturato uważam za godne polecenia.
i wszystko jasne
http://www.flota.v10.pl/Supertest,Ekono ... 43914.html
takze kazdy sobie a oponki musza byc naprawde niezle
http://www.flota.v10.pl/Supertest,Ekono ... 43914.html
takze kazdy sobie a oponki musza byc naprawde niezle
pioter1 Michelin Energy Save są o prawie 100 droższe na oponie niż np Uniroyal RainExpert wiec to co się zaoszczędzi na paliwie oddasz Firmie Michelin. Średnio przy oszczędności 400ml na 350 km (jak to wynikło w teście) te 400 zł na oponki zwróci mi się po przejechaniu 70 000 km!!! Czyli prawie w okresie żywotności opony. Dziękuję wolę tańsze.
Witam
A ja zastanawiam sie nad Chińskimi Goodride SP06, ktos je już tu wcześniej polecał.
Muszę kupić tylko dwie opony na tył. Ale przy cenie 188zł za sztukę zastanawiam się na d czterema.
Ostatnio spotkałem kolegę który w BMW przejezdził na takich zeszły sezon, i jest bardzo zadowolony, nie bija, dobrze odprowadzają wodę, trzymaja w zakrętach i sa ciche.
Komplet za trochę ponad 700zł to nie majątek i chyba zaryzykuje.
Na zachodnich forach też na nie nie narzekają, i są polecane za ta cenę.
Znalazłem też test ADAC opon znanych producentów i dwóch chińskich w tym Goodride.
Chińskie zajeły ostatnie miejsce, dopiero po wczytaniu sie e dane opon okazało się że opony znanych producentów to typowo letni wzór bieżnika a chińskie do testu wybrano z bieżnikiem M+S.
A do tej pory myślałem ze ADAC robi wiarygodne testy.
Czy ktos moze jeszcze jezdzi na chińskich oponach?
Jakie ma odczucia?
Tylko prosze o opinie osób które przejechały na chińczykach przynajmniej parę tyś. km.
Bo jak znam życie to pierwsi odezwą sie znawcy tematu którzy nigdy nie mieli do czynienia z chińskimi oponami.
Poza tym wydaje mi się że lepiej kupić nowe chińskie niż używane niewiadomego pochodzenia.
A ja zastanawiam sie nad Chińskimi Goodride SP06, ktos je już tu wcześniej polecał.
Muszę kupić tylko dwie opony na tył. Ale przy cenie 188zł za sztukę zastanawiam się na d czterema.
Ostatnio spotkałem kolegę który w BMW przejezdził na takich zeszły sezon, i jest bardzo zadowolony, nie bija, dobrze odprowadzają wodę, trzymaja w zakrętach i sa ciche.
Komplet za trochę ponad 700zł to nie majątek i chyba zaryzykuje.
Na zachodnich forach też na nie nie narzekają, i są polecane za ta cenę.
Znalazłem też test ADAC opon znanych producentów i dwóch chińskich w tym Goodride.
Chińskie zajeły ostatnie miejsce, dopiero po wczytaniu sie e dane opon okazało się że opony znanych producentów to typowo letni wzór bieżnika a chińskie do testu wybrano z bieżnikiem M+S.
A do tej pory myślałem ze ADAC robi wiarygodne testy.
Czy ktos moze jeszcze jezdzi na chińskich oponach?
Jakie ma odczucia?
Tylko prosze o opinie osób które przejechały na chińczykach przynajmniej parę tyś. km.
Bo jak znam życie to pierwsi odezwą sie znawcy tematu którzy nigdy nie mieli do czynienia z chińskimi oponami.
Poza tym wydaje mi się że lepiej kupić nowe chińskie niż używane niewiadomego pochodzenia.
Michelin Energy Save są o prawie 100 droższe na oponie niż np Uniroyal RainExpert wiec to co się zaoszczędzi na paliwie oddasz Firmie Michelin. Średnio przy oszczędności 400ml na 350 km (jak to wynikło w teście) te 400 zł na oponki zwróci mi się po przejechaniu 70 000 km!!! Czyli prawie w okresie żywotności opony. Dziękuję wolę tańsze.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 21:29 przez pioter1, łącznie zmieniany 1 raz.