nie gasnące oświetlenie w kabinie

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
piorun

nie gasnące oświetlenie w kabinie

#1 Post autor: piorun »

witam.
jakis tydzien temu miałem ostre hamowanie przed rogacizną :lol:
po zatrzymaniu się zauważyłem dziwne objawy
-zapaliły się światła awaryjne
-zapaiło sie oswietlenie w kabinie,które nie chce zgasnąć samoczynnie :(

awaryjne wyłaczyłem normlanie przyciskiem na kokpicie,ale oświetlnie w kabinie za cholerę nie gasnie samoczynnie.
co to moze być??
briano

#2 Post autor: briano »

Temat był już kilka razy poruszany poszukaj w archiwum, jedni coś tam doszli inni dalej walczą. Masz chłopie 3 watki nieżej :roll: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... 32df#81103
piorun

#3 Post autor: piorun »

ok.
dzięki
mozna zamknąć i do kosza
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#4 Post autor: Harry200 »

To Ci się stało tylko przy ostrym hamowaniu bez żadnego uderzenia.. :?:
piorun

#5 Post autor: piorun »

H,Łajszczak, dokładnie tak.
wyskoczyła mi sarna ostre hamowanie do prędkości zerowej i wtym momęcie zapaliły się awaryjne i światło w kabinie :?
Harry200
Zafiromaniak
#6 Post autor: Harry200 »

To trochę dziwne,kasowanie crash testu w sterowniku poduszek to mi się wydawało że jest po zadziałaniu którejś poduszki ale na Twoim przypadku wychodzi że wystarczy ostre awaryjne hamowanie.. :idea:
piorun

#7 Post autor: piorun »

też to jest dziwne,takich hamowań już troszkę miałem
ronin

#8 Post autor: ronin »

H,Łajszczak pisze:To trochę dziwne,kasowanie crash testu w sterowniku poduszek to mi się wydawało że jest po zadziałaniu którejś poduszki ale na Twoim przypadku wychodzi że wystarczy ostre awaryjne hamowanie.. :idea:
To nie ma nic wspólnego z crash-testem. Mnie się zapaliło na stacji benzynowej - po prostu wadliwy sterownik poduszki.
Harry200
Zafiromaniak
#9 Post autor: Harry200 »

Pewnie tak skoro u kolegi piorun wyskoczył taki przypadek po awaryjnym bez wypadkowym hamowaniu....
piorun

#10 Post autor: piorun »

ronin,
to jak to sie ma teraz do Jaska,żadna kontrolka sie nie pali na kokpicie,a w razie "wu" odpali :?:
ronin

#11 Post autor: ronin »

piorun pisze:ronin,
to jak to sie ma teraz do Jaska,żadna kontrolka sie nie pali na kokpicie,a w razie "wu" odpali :?:
Rozumiem że pytasz czy poducha odpali kiedy powinna ? Na moją logikę tak bo w przeciwnym wypadku OPEL musiałby zrobić akcję wymiany wadliwych sterowników, przecie chodzi o bezpieczeństwo...
piorun

#12 Post autor: piorun »

ronin, tak o to mi chodziło.

dzieki za odpowiedz i oby tak było
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”