Podłokietnik kierowcy i pasażerów na tylnej kanapie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
M@rio

#61 Post autor: M@rio »

ja miałem taki problem i go rozwiązałem ale w ZB - kupiłem z wyglądu identyczny jak ten co dałeś w linku i jestem zadowolony
ps
mój był od tego samego sprzedawcy ;)

w tym temacie opisywałem

jacek28

#62 Post autor: jacek28 »

http://moto.allegro.pl/podlokietnik-ope ... 55810.html
a co sądzicie o tym tańszy o połowe i chyba nie zły :/ ?

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#63 Post autor: MieHor »

Sam się swego czasu do niego przymierzałem, wydaje się być dobrą alternatywą w stosunku do tego z poprzedniej oferty, a ponadto wydaje mi się, że ma zdecydowanie lepszy sposób mocowania do tunelu środkowego.

cris559

#64 Post autor: cris559 »

Tylko że ten niestety nie ma wysuwanego "parapetu" i nie wiadomo jak to daleko będzie wystawać ale owszem zgadzam się 150 lepiej wygląda niż 300 :/

jacek28

#65 Post autor: jacek28 »

pisalem do goscia maila czy ma fotki zamontowanego w ZA ale niestety nie ma :(

M@rio

#66 Post autor: M@rio »

MieHor pisze:wydaje mi się, że ma zdecydowanie lepszy sposób mocowania do tunelu środkowego.
w aukcji na zdjęciu ogólnym nie widać ale na jednym z tych jakby rysunków technicznych można zauważyć że jest jeszcze taka podkładka którą się przykręca do podłokietnika i to ona jest montowana do tunelu środkowego i chyba by się dobrze trzymała

co do - 150 - 300 - no różnica kolosalna
cris559 pisze:Tylko że ten niestety nie ma wysuwanego "parapetu"
no z tego ja w ZB praktycznie nie korzystam - ale tam jest inaczej zbudowany tunel względem biegów niż w ZA bo u mnie bez wysuwania i tak daleko sięga
pozdr

lukasus9

#67 Post autor: lukasus9 »

Witam.
Kolego cris559, posiadam taki sam podłokietnik zakupiony w salonie OPLA za 299 zł. Sprawuje się rewelacyjnie a montaż jest na tunelu środkowym. Wcześniej był już ten temat poruszany bodajże wstawiałem nawet fotki. Polecam :!:
A co do zakupu to podjedź do najbliższego salonu Opla i zapytaj to zaoszczędzisz parę groszy ;)

cris559

#68 Post autor: cris559 »

Znalazłem dziś zdjęcie zośki która również miała zamontowany ten podłokietnik

http://img13.imageshack.us/img13/1626/c167344866.jpg

i teraz już chyba jestem zdecydowany :lol:

jurek 1771

#69 Post autor: jurek 1771 »

panowie kto mi podpowie jak dobrac sie do podlokietnika kierowcy ? chyba sie urwal ?? czy trzeba demontowac fotel ?

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#70 Post autor: Harry200 »

jurek 1771 musisz odchylić tylni plastik fotela. Wystarczy go delikatnie podważyć.Podłokietnik przymocowany jest na 3 śruby ,dodatkowo na pręcie wychodzącym z fotela jest zawleczka żeby podłokietnik nie wypadł podczas użytkowania..

jurek 1771

#71 Post autor: jurek 1771 »

dzieki za info, dobralem sie do niego ---podlokietnika nity rozwalone, nie mozna ich rozbierac, trzeba jakies zatrzaski wstawic bedzie ...roztrzaskal sie plastik w srodku mechanizmu ??? ma ktos moze ??? ale to pewnie jest kopmplet i trzeba bedzie wybulic na nowy mechanizm ...pozdro
Ostatnio zmieniony 06 lut 2011, 19:14 przez jurek 1771, łącznie zmieniany 1 raz.

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#72 Post autor: Harry200 »

Zrób zdjęcia tego uszkodzonego elementu i w ogóle cały mechanizm jak masz rozebrany..

jacek76
Mieszkaniec
Model:

#73 Post autor: jacek76 »

jurek 1771 pisze:...roztrzaskal sie plastik w srodku mechanizmu ??? ma ktos moze ??? ale to pewnie jest kopmplet i trzeba bedzie wybulic na nowy mechanizm ...pozdro
Nowego raczej nie kupisz a z angola nie pasuje. Najlepiej pozbieraj to wszystko i posklejaj do kupy. Mój też był rozwalony , posklejałem i wszystko gra.

jurek 1771

#74 Post autor: jurek 1771 »

hmm ...??? zdjecia mam tylko jak je tu wkleic ??

Awatar użytkownika
raszmen
Bywalec
Model:

#75 Post autor: raszmen »

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=58
tam masz wszystko wyjaśnione jak wrzucic zdjęcia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”