Witam,
Zapiekł mi się gwint antenki i kiedy próbowałem ją wykręcić, zaczęło się kręcić również całe mocowanie w podstawce antenki. Nowa podstawka kosztuje ponad 400zł (!) i wątpię, żeby były jakieś zamienniki. Jest to wersja z 3 przewodami (do GPS i telefonu). Czy ktoś wie jak rozebrać taką podstawkę tak żeby jej nie uszkodzić? Zdemontowałem ją, ale nie wiem jak się dobrać do bebechów, tak żeby więcej nie napsuć.
Pozdr,
uszkodzona podstawka anteny
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
froggy, poczytaj może tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=6071
-
tico0
Nie wiem jak jest w zośce ale w cytrynie po zdemontowaniu anteny z dachu od spodu były 4-ry małe torxy rozmiar "nokia" odkręciłem i całe "bebechy" były na wierzchu
mała ingerencja i powrót na dach
.
Jeśli dobrze rozumiem to obróciło się wokół własnej osi w plastyku mocowanie "bata" jeśli tak to po za mechanicznym uszkodzeniem nie powinno nic innego wystąpić, bo wewnątrz w antenie styk elektroniki z mocowaniem "bata" realizowane jest poprzez styk blaszki i Ty okręcając wokół własnej osi "batem" powodujesz że to ślizga się po tej blaszce i nie uszkadza elektroniki, przynajmniej tak jest w cytrynie, myślę że w zosi powinno być tak samo...
Jeśli dobrze rozumiem to obróciło się wokół własnej osi w plastyku mocowanie "bata" jeśli tak to po za mechanicznym uszkodzeniem nie powinno nic innego wystąpić, bo wewnątrz w antenie styk elektroniki z mocowaniem "bata" realizowane jest poprzez styk blaszki i Ty okręcając wokół własnej osi "batem" powodujesz że to ślizga się po tej blaszce i nie uszkadza elektroniki, przynajmniej tak jest w cytrynie, myślę że w zosi powinno być tak samo...