[B]Ramka wyswietlacza
Koledzy jeszcze raz wracam do wyswietlacz ,bo mnie szlak trafi .Wiec po kolei , niby wszystko ok..komputer ,usterki,chwilowe zuzycie,miodzio ale mam problem z zasiegiem jak pokazuje po zatankowaniu 630 km to spada max do 400 420 i tak stoi nie chce spasc do zera .Kolega opisal tam ze wyswietlacz siemens podobno nie podejdzie do pompy paliwa z 2006 roku, to wiec moje pytanie jakie oznaczenie musi miec wyswietlacz GID aby pasowal do mojej zosi 2006 . zdiecia mojego wyswietlacza sa powyzej .Nie chcialbym wracac do starego wyswietlacz .POMOCY .
-
- Bywalec
- Model:
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Tutaj podałem wykaz Index Code do różnych wyświetlaczy, ale jak je wykorzystać niestety nie podpowiem http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=6085
Witam.Dzieki za tak liczne odpowiedzi. Tak jak koledzy pisza trzeba wgrac indeks kodow,op comem jest problem z wgraniem pozostaje Tech 2,ale....z pewnych zrodel dowiedzialem sie ze tym chinolem podobno cos sie da zdzialac ,jutro zaczne testowac co z tego wyjdzie to zobacze i opisze.A mialo byc to takie proste.
-
- Bywalec
- Model:
Więc tak potrzebna była zmiana indeksu kodów ,jest to wymagane przy wymianie wyświetlacza w moim przypadku. Wykorzystałem do tego swojego op-coma z oprogramowaniem chinola w zakladce indeksy kodow jest do wyboru pare opcji programowalem po kolei i obserwowalem wyswietlacz i z zasiegu 430 km zrobil mi 125 tak jak powinno byc. Zostawilem i tescik czy zacznie spadac czy rosnoc i stwierdzam ze jest Git. Dziekuje Tym co naprowadzili mnie na trop.Mam nadzieje ze juz innym bedzie łatwiej.Pozdrawiam.
Witam
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc ten trocho odświeżę.
Mam takie pytanko czy ramka z zafiry spasuje do astry??
Bo mam zamiar takie radio zamontować do mojej astry
http://moto.allegro.pl/opel-zafira-b-09 ... 15486.html
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc ten trocho odświeżę.
Mam takie pytanko czy ramka z zafiry spasuje do astry??
Bo mam zamiar takie radio zamontować do mojej astry
http://moto.allegro.pl/opel-zafira-b-09 ... 15486.html
Witam!
Podpinam mój problem po temat bo nie mogę jeszcze zakładać samodzielnych tematów....otóż w mojej Zosi B mam wyłamane "żaluzje" wlotu powietrza w górnej konsoli....chodzi o ten wlot po lewej stronie od wyświetlacza na górze...
Górna pokrywa siedzi na zatrzaskach...ale aby ją wyciagnąć coś trzyma od strony pokrywy (panela) czołowej konsoli...więc wyciagnąłem radio, wyciągnałem dolny panel z pokrętłem od set klimy....i od dołu puściło....lecz dalej coś trzyma u góry....jakby te oba panele były ze sobą sklejone...
Czy ktoś wie jak to jest mocowane....nie chcę czegoś wyłamać na siłę...a śrub więcej nie widzę???
Podpinam mój problem po temat bo nie mogę jeszcze zakładać samodzielnych tematów....otóż w mojej Zosi B mam wyłamane "żaluzje" wlotu powietrza w górnej konsoli....chodzi o ten wlot po lewej stronie od wyświetlacza na górze...
Górna pokrywa siedzi na zatrzaskach...ale aby ją wyciagnąć coś trzyma od strony pokrywy (panela) czołowej konsoli...więc wyciagnąłem radio, wyciągnałem dolny panel z pokrętłem od set klimy....i od dołu puściło....lecz dalej coś trzyma u góry....jakby te oba panele były ze sobą sklejone...
Czy ktoś wie jak to jest mocowane....nie chcę czegoś wyłamać na siłę...a śrub więcej nie widzę???