POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus
Moderator: Mariusz
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Możecie wskazać jakiego dobrego fachowca do ZB i porządny sklepik z częściami w Rzeszowie i okolicach.
Z góry dzięki
Z góry dzięki
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Przeglądacz
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ja korzystam z tego sklepu już od wielu lat i udało się wypracować rabat. Zaopatrywałem sie w części do Astry F, G, Vectry i Zafiry. Części mają oryginalne, ale ceny nie zawsze najlepsze. Ja jestem zadowolony z obsługi i wiedzy. Czasem też kupowałem u Stachowiaka.Przemcio pisze:Miehor czy masz jakąś opinię o sklepie GSI z częściami do Opla na Kościelnej w Poznaniu
To są sprawdzone i dobre poznańskie firmy.
Polecam. Przy zamówieniach internetowych możesz coś urwaćPrzemcio pisze:Miehor czy masz jakąś opinię o sklepie GSI z częściami do Opla na Kościelnej w Poznaniu
[ Dodano: Nie Lut 13, 2011 12:30 ]
Kiedyś, gdy jeszcze potrzebowałem pomocy przy Corsie, polecili mi ten warsztat. Był bardzo rzetelny. I rzeczywiście, miał fajnego mechanika. Szef tam był tylko od kasowania.Szymon78 pisze: UNIAKAJCIE
Opel Serwis Piotrowski
Wronczyńska 8,
Poznań
Jakoś wiosną 2009 jechałem do niego, żeby mi w VB trochę programował TECHem. Wziął tylko 50zł (choć przez telefon mówił, że będzie 60zł), ale wszystko mu musiałem mówić co ma robić.
Jesienią 2010 pojechałem do niego, na wymianę gum w zawieszeniu. Ciężko było się umówić. Najpierw chciałem, by mi powiedział, co mam kupić. 20zł za sprawdzenie (choć wyraźnie mówiłem, że będę robił u niego) Jak zostawiłem samochód (miało być max. 2 dni i tyle to trwało). Czy wziął mało, czy dużo, to jest już kwestia do dyskusji (wg mnie ok). Ale wkurzył mnie, że za 600zł za samą robotę, to mógł TECHa podłączyć za free, albo z rabatem, a nie za 100zł (ostatecznie nie wziąłem). Rozumiem, że 20zł, to pewnie nalicza dlatego, że najpierw pokazywał ludziom, co nie gra, a później oni pod domem sami sobie robili. Ale jeśli później u niego robię, to powinien odliczyć
Miho... ja umowiłem sie z nim 3 dni wcześniej na diagnostykę + naprawe
i co? skasował mnie za podłączenie TECHa którego nie potrafił obsługiwac +użycie podnośnika - szkoda ze nie zawołał za uzycie śrubokręta od zdjęcia osłony silnia od dołu... Oczywiscie wyjechałem autem niesprawnym ... a szef rozkładał ręce ... ostatecznie auto naprawiłem sam pod domem... wystarczyło miec troche pojecia o technice...
Moze i ma ale chyba jest na etapie auto do roku 2000 a nie nowoczesnej techniki.
Warsztat chwali się specjalnością OPEL SERWIS, ale na topie z motoryzacją na pewno nie jest.
GENERALNIE UNIKAJCIE TEN WARSZTAT
i co? skasował mnie za podłączenie TECHa którego nie potrafił obsługiwac +użycie podnośnika - szkoda ze nie zawołał za uzycie śrubokręta od zdjęcia osłony silnia od dołu... Oczywiscie wyjechałem autem niesprawnym ... a szef rozkładał ręce ... ostatecznie auto naprawiłem sam pod domem... wystarczyło miec troche pojecia o technice...
Moze i ma ale chyba jest na etapie auto do roku 2000 a nie nowoczesnej techniki.
Warsztat chwali się specjalnością OPEL SERWIS, ale na topie z motoryzacją na pewno nie jest.
GENERALNIE UNIKAJCIE TEN WARSZTAT
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 15:06 przez Szymon78, łącznie zmieniany 1 raz.
A kogo koledzy polecają w Olsztynie??? mam do wymiany olej silnikowy, coś dziwnego się dzieje z zawieszeniem, może to już końcówki drążków kier. no i czeka mnie wymiana klocków hamulcowych z przodu i może tarcz, jakie klocki i tarcze polecacie o raz jaki może być tego koszt???
pozdrawiam
mam zafirę b 2006 1.9CDTTi 150 km cosmo
pozdrawiam
mam zafirę b 2006 1.9CDTTi 150 km cosmo