Witam kolegów/-nki
Dzis kolega oddał mi auto po wymianie oleju itp... Jako ze warsztat oddalony jest ok 60km od miejsca gdzie mieszkam sam przyjechal do mnie Zosią..
Jak auto bylo na warsztacie to troche go odpalał itd i przerywał proces wypalania do tego stopnia ze dzis jak ruszył do mnie z autem do migala mu kontrolka świec... dzowni do mnie i mówi co sie dziej.. to ja na to ze redukcja i pełen but... NO I POMOGŁO.. ale zaświeciła sie od samego poczatku kontrolka auta z kluczykiem i błac 190105 - za niskie napięcie czujnika filtra....???
No i kurdę nie wiem co dalej... jest juz ciemno wiec niewiele zrobię... (
Błąd kasowałem wielkokrotnie ale momentalnie powraca... kasowanie przy pracującym silniku nie pomaga...
Wymianiałem juz przewody elastayczne czujnika DPF ale wtedy był inny kod.. zreszta jest o tym na forum
Moze ktoś podpowie gdzie szukac przyczyny... jutro zamierzam połozyc sie pod auto p zobaczyc jak wyglada połaćzneie czujnika pod kątem tego przewodu elektrycznego.. może rpzy okazji grzebania przy filtrze paliwa coś nie podłaczył przez nieuwage
aaa. DPF wypalił sie idealnie... właśnie patzre na bloki i mam 45km od ostatniego i nasycenie 24%
... edit
chyba zostalem rodzynkiem w tym temacie.. nic dzis zaczynam dzialc w tym kioerunku i szukac usterki...oczywiscie dam znac jaki tego bedzie efekt.... Jak nic nie znajdę to bede gościem TUNEForce