wyswietlacz skrzyni automatycznej
-
groouby
wyswietlacz skrzyni automatycznej
Witam, nie wiem jak fachowo nazywa się ten wyświetlacz ale chodzi mi o ten mały ekranik który wyświetla na którym aktualnie jadę biegu. Wiem ze oprócz biegu wyświetla on tryb Drive/Manual tryb zima oraz tryb sport. Moje pytanie do czego na tym wyświetlaczy jest ta po lewej stronie dwukierunkowa strzałeczka
-
paryzanin
-
groouby
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie wiem czy to dotyczy również ZB, ale spotkałem się z czymś takim w Toyocie Auris, którą odebrałem od leasingodawcy i prowadziłem z W-wy do Poznania. Właśnie w tym samym miejscu w czasie jazdy zaświecały mi się strzałki do góry lub do dołu i nie wiedziałem o co chodzi (pierwszy raz w życiu jechałem takim samochodem). Dopiero na miejscu dowiedziałem się, że to komputer pokładowy podpowiadał, że mam przerzucać biegi w górę lub w dół.
-
groouby
-
Anony Mous
Ten system u Toyoty to Optimal Drive Minimise&Maximise nic innego jak podpowiedz do eco-jazdy.MieHor pisze:Nie wiem czy to dotyczy również ZB, ale spotkałem się z czymś takim w Toyocie Auris, którą odebrałem od leasingodawcy i prowadziłem z W-wy do Poznania. Właśnie w tym samym miejscu w czasie jazdy zaświecały mi się strzałki do góry lub do dołu i nie wiedziałem o co chodzi (pierwszy raz w życiu jechałem takim samochodem). Dopiero na miejscu dowiedziałem się, że to komputer pokładowy podpowiadał, że mam przerzucać biegi w górę lub w dół.
-
Szymon78
-
Szymon78