Centrala GM Warszawa - potwierdzenie napraw gwarancyjnych
Moderator: Tunio999
Witam, chyba pójdę innym tropem i zadzwonię osobiście, może przez telefon więcej się dowiem
[ Dodano: Pią Gru 03, 2010 14:05 ]
Witam
Dzwonię i dzwonie pod nr tel 22 606 16 49 i nic lipa. Odzywa się system poczty głosowej i trzeba wcisnąć numer wewnętrzyny, tylko jaki?
Jak wam się udało dodzwonić?
Proszę o pomoc
marlow
[ Dodano: Pią Gru 03, 2010 14:05 ]
Witam
Dzwonię i dzwonie pod nr tel 22 606 16 49 i nic lipa. Odzywa się system poczty głosowej i trzeba wcisnąć numer wewnętrzyny, tylko jaki?
Jak wam się udało dodzwonić?
Proszę o pomoc
marlow
Witam,
no i jak wielu z Nas, pani Monika potraktowała i mnie z "uprzejmą niechęcią" .
Cytata "Szanowny Panie,
Pragniemy Pana poinformowac, iz nie udzielamy informacji na temat historii samochodow, moze sie Pan kontaktowac z serwisem, ktory prowadzil dany samochod lub sprawdzic strone www.autobaza.pl w celu uzyskania potrzebnych detali, na podstawie nr. Vin. Informujemy rowniez iz samochod powinine miec w pisane w ksiazeczce pojazdu informacje na temat przegladow oraz napraw.
z powazniem
Monika Wróbel
Dzial Obslugi Klienta GM"
No cóż, jak to w życiu bywa, na kobiety (przynajmniej niektóre) rady nie ma .
no i jak wielu z Nas, pani Monika potraktowała i mnie z "uprzejmą niechęcią" .
Cytata "Szanowny Panie,
Pragniemy Pana poinformowac, iz nie udzielamy informacji na temat historii samochodow, moze sie Pan kontaktowac z serwisem, ktory prowadzil dany samochod lub sprawdzic strone www.autobaza.pl w celu uzyskania potrzebnych detali, na podstawie nr. Vin. Informujemy rowniez iz samochod powinine miec w pisane w ksiazeczce pojazdu informacje na temat przegladow oraz napraw.
z powazniem
Monika Wróbel
Dzial Obslugi Klienta GM"
No cóż, jak to w życiu bywa, na kobiety (przynajmniej niektóre) rady nie ma .
Witam
Po 3 nieudanych próbach dodzwonienia sie czwarta zakończyła sie sukcesem.
Miły Pan poinformował mnie że Zafirka którą planuje zakupić miała ostatni przegląd
luty 2007r przy przebiegu 120 tyś km
Na dzień dzisiejszy auto ma 152 tyś km czy to prawdziwy przebieg??? Wątpie.
pozdrawiam i informuję że numer GM nadal aktualny
Po 3 nieudanych próbach dodzwonienia sie czwarta zakończyła sie sukcesem.
Miły Pan poinformował mnie że Zafirka którą planuje zakupić miała ostatni przegląd
luty 2007r przy przebiegu 120 tyś km
Na dzień dzisiejszy auto ma 152 tyś km czy to prawdziwy przebieg??? Wątpie.
pozdrawiam i informuję że numer GM nadal aktualny
Witam,
Po wielu nieudanych próbach dodzwonienia się do centrali GM udało się.
Dowiedziałem się, że moja Zośka miała naprawę gwarancyjną w maju 2008r. przy przebiegu 87 000km. Więc wychodzi, że od pierwszej rejestracji 31.10.2006 do maja 2008 robiła ok 4500 km w m-cu. Zakupiłem ją w sierpniu 2010r. ze stanem licznika 125 000km. Z tego jak wyglądał jej przebieg do naprawy gwarancyjnej to w dniu sprzedaży powinna mieć ok 190 tys km na liczniku - wniosek. Sami się domyślcie.
Mogłem sobie odpuścić ten telefon po tym jak mnie Pani Monika spławiła drogą mailową.
Pozdrawiam
marlow
Po wielu nieudanych próbach dodzwonienia się do centrali GM udało się.
Dowiedziałem się, że moja Zośka miała naprawę gwarancyjną w maju 2008r. przy przebiegu 87 000km. Więc wychodzi, że od pierwszej rejestracji 31.10.2006 do maja 2008 robiła ok 4500 km w m-cu. Zakupiłem ją w sierpniu 2010r. ze stanem licznika 125 000km. Z tego jak wyglądał jej przebieg do naprawy gwarancyjnej to w dniu sprzedaży powinna mieć ok 190 tys km na liczniku - wniosek. Sami się domyślcie.
Mogłem sobie odpuścić ten telefon po tym jak mnie Pani Monika spławiła drogą mailową.
Pozdrawiam
marlow
Ja dostałem dość szybką odpowiedź, ale nie taką jakbym chciał
Muszę dorwać kogoś, kto zna niemiecki w stopniu komunikatywnymProsimy o kontakt z serwisem, Halberstaedter Str. 32, Magdeburg, 39112, Germany, tel. 0399162990 lub 03916299251, lub jesli ma Pan informacje w ksiazce pojazdu na temat serwisu rowniez prosimy o kontakt z serwisem, ktory wykonywal naprawy.
Ja swojego czasu też dowiedziałem się ciekawych informacji na temat mojej Zafci.
Niestety nie takich jakich bym sobie życzył...
Dostałem namiary na serwis gdzie była serwisowana. Pisałem maile do Holandii ale niestety nie kumają angielskiego. A tłumacz google nie wiele pomógł. Co prawda przysłali mi informacje o stanie licznika w trakcie przeglądów, ale jakie naprawy były robione już niestey nie...
Niestety nie takich jakich bym sobie życzył...
Dostałem namiary na serwis gdzie była serwisowana. Pisałem maile do Holandii ale niestety nie kumają angielskiego. A tłumacz google nie wiele pomógł. Co prawda przysłali mi informacje o stanie licznika w trakcie przeglądów, ale jakie naprawy były robione już niestey nie...
Pisałem do nich po holendersku. Oczywiście korzystałem z tłumacza z google.
Myślę, że nie było dużo błędów bo odpisali bardzo szybko.
Wracając do konkretów to o mojej Zośce wiem już prawie wszystko co się tyczy serwisu.
Myślę, że nie mam co się martwić bo wychodzi na to że właściciel dbał o nią i to bardzo.
Wszystkie naprawy, wymiany, przeglądy w jednym serwisie. Wszystko jak w zegarku na czas i zgodnie z zaleceniami GM. Nawet opony miała wymieniane u nich.
Miała jedną naprawę gwarancyjną i z tego co zdążyłem przetłumaczyć z holenderskiego to przy 87tys km do wymiany poszedł EGR i dwumasa.
Jeśli już jestem przy tłumaczeniu to może ktoś ma dostęp do kodów części GM będę miał prościej.
Jak tylko coś jeszcze rozszyfruję to dam znać.
marlow
Myślę, że nie było dużo błędów bo odpisali bardzo szybko.
Wracając do konkretów to o mojej Zośce wiem już prawie wszystko co się tyczy serwisu.
Myślę, że nie mam co się martwić bo wychodzi na to że właściciel dbał o nią i to bardzo.
Wszystkie naprawy, wymiany, przeglądy w jednym serwisie. Wszystko jak w zegarku na czas i zgodnie z zaleceniami GM. Nawet opony miała wymieniane u nich.
Miała jedną naprawę gwarancyjną i z tego co zdążyłem przetłumaczyć z holenderskiego to przy 87tys km do wymiany poszedł EGR i dwumasa.
Jeśli już jestem przy tłumaczeniu to może ktoś ma dostęp do kodów części GM będę miał prościej.
Jak tylko coś jeszcze rozszyfruję to dam znać.
marlow