Problemy związane z użytkowaniem EGR
Moderator: Sebu$
Witam.
Mam następujący problem ze swoim autem. Ciągle powraca błąd :
P0400 - Wartość rzeczywista zaworu EGR napięcie nieprawidłowe.
Zaraz po skasowaniu błędu, auto pracuje przez chwilę dobrze, wkręca się na obroty, wszystko jest OK. Jak tylko złapie błąd, to wkręca się jedynie do niecałych 3000 obr/min. Błąd pojawia się przy różnych prędkościach obrotowych silnika.
Korzystając z uprzejmości kolegi oraz podzespołów jego auta, wykluczyliśmy awarię przepływomierza oraz zaworu EGR, bo z jego elementami auto też łapie p0400.
Nadmienić muszę, że auto ma zamontowany nowy zawór EGR.
Czy któryś z kolegów Zafirowców, ma pomysł jak zreanimować mojego Zefira ???
PS.:
Błagam o pomoc , prace nad autem trwały prawie 3 miesiące, kilka dni temu Zefir został ubezpieczony, a dziś zarejestrowany . Domyślacie się więc, że "znoszę jajo" z żalu, że autek niedomaga .
Mam następujący problem ze swoim autem. Ciągle powraca błąd :
P0400 - Wartość rzeczywista zaworu EGR napięcie nieprawidłowe.
Zaraz po skasowaniu błędu, auto pracuje przez chwilę dobrze, wkręca się na obroty, wszystko jest OK. Jak tylko złapie błąd, to wkręca się jedynie do niecałych 3000 obr/min. Błąd pojawia się przy różnych prędkościach obrotowych silnika.
Korzystając z uprzejmości kolegi oraz podzespołów jego auta, wykluczyliśmy awarię przepływomierza oraz zaworu EGR, bo z jego elementami auto też łapie p0400.
Nadmienić muszę, że auto ma zamontowany nowy zawór EGR.
Czy któryś z kolegów Zafirowców, ma pomysł jak zreanimować mojego Zefira ???
PS.:
Błagam o pomoc , prace nad autem trwały prawie 3 miesiące, kilka dni temu Zefir został ubezpieczony, a dziś zarejestrowany . Domyślacie się więc, że "znoszę jajo" z żalu, że autek niedomaga .
Ostatnio zmieniony 05 sty 2011, 10:04 przez sylmar, łącznie zmieniany 1 raz.