Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tak taki wlasnie namierzylem, bardziej mnie nurtuje fakt ze nie mozna dopasc gotowych wiazek z centralnym naglosnieniem i szyba. Przynajmniej ja jeszcze nie dopadlem takiej oferty.
Scorpio I Lift-back 2.0(OHC)>VW Golf III Variant 1.9TDI(ALE)> ZA 2.0(Y20DTH)>ZC 2.0 (A20DT)
witam wszystkich chodzi o jedne z tylnych drzwi pasażera czytałem trochę na ten temat i nie wiem co dalej najpierw nie działał centralny ale szyba działała ,kable popękały jak czytałem na forum,ok,naprawiłem ale szyba ani drgnie ,sprawdzałem bezpieczniki kable jeszcze raz i nic czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?wszystkie działają oprócz jednej .
dariusz.siuchta pisze:Skoro wszystko już sprawdzałeś z tych rzeczy i wg Ciebie jest ok, to może wina jest w siłowniku, który ta szybę unosi i opuszcza.
możliwe ale tak od razu padł siłownik ?czy można to jakoś sprawdzić bez zdejmowania boczka?
Niestety pewność będziesz miał jak zdejmiesz boczek i sprawdzisz czy wszystkie napięcia dochodzą do silniczka.Inaczej nie sprawdzisz na pewno czy masz nie uszkodzone przewody..
H,Łajszczak pisze:Niestety pewność będziesz miał jak zdejmiesz boczek i sprawdzisz czy wszystkie napięcia dochodzą do silniczka.Inaczej nie sprawdzisz na pewno czy masz nie uszkodzone przewody..
dzięki, jeszcze raz sprawdzę przewody i zabieram się za rozbieranie.
U mnie po takich samych ekapadach z szyba okazalo sie ze poszedl modul sterujacy szyba.Wyjalem caly mechanizm i na krotko szyba chodzi ale po podlaczeniu mudulu juz lipa.Mudul samego raczej nie dostaniesz tylko caly mechanizm zsilniczkiem,ceny rozne od 150pln...
Mam problem ze sterowaniem tylnych szyb poprostu nie moge sterowac z tyłu .Naprawiałem ostatnio przewody przy słupku dziła otwieranie i zamykanie przy kierowcy ale z siedzenia pasażera ani hu hu skonczyły mi sie pomysły moze wy cos poradzicie
A w przełączniku szyb u kierowcy przełącznik ustawiony tak aby paliła sie zielona dioda(zabezpieczenie przed dziećmi) jeśli jest na czerwonym to będziesz mógł otwierać tylne szybki z przełącznika od kierowcy natomiast z tyłu już nie.
Wszystko na przełaczniku jest ok ustawiony jak w ksiazce pisze na zielono i na czerwono tez sprawdzałem ,a przewody sprawdzałem i akurat z obu stron nie działaja?
Jeżeli z przodu steruje szybami i przełącznik masz dobrze ustawiony to znaczy że masz uszkodzony przewód zasilający tylne przełączniki,jest to przewód koloru białego.Jak sterujesz z przodu to napięcie idzie bezpośrednio na sterowniki tylnych szyb a jak z tyłu to napięcie jest dostarczane poprzez wyłącznik bezpieczeństwa w drzwiach kierowcy białym przewodem na tylne wyłączniki i przez nich na sterowniki tylnych szyb..Sprawdź czy działa Ci podświetlenie tylnych przełączników.
Własnie miałem zadac to pytanie czy po przełaczeniu przełacznika u kierowcy swieci sie podswietltnie na przełacznikach z tyłu .A ten biały przewód to masz na mysli przy słupku ?
Własnie wszystkie naprawiłem przy słupku.
Tak ten biały przewód idzie tak jak i reszta,w tej wiązce do tyłu o ile się nie mylę niema innego białego.Jakby zasilanie szło na tylne wyłączniki to powinno się świecić podświetlenie z tyłu..