Spryskiwacz tylnej szyby - demontaż, problemy.
Moderator: Sebu$
Spryskiwacz tylnej szyby - demontaż, problemy.
Denerwuje mnie drobny problem. Ten spryskiwacz z tylu tak mi psika że płyn nie leci w ogóle na szybę tylko praktycznie na sam dół. Pomaga tylko łapanie w "locie" płynu prze wycieraczkę Czy można to jakoś wyprostować?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Freshh, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam to samo. Pewnie wystarczy wziąć szpileczkę i włożyć w spryskiwacz. Poregulować trochę i może się uda. Sam się do tego zabieram ale jakoś pogoda odstrasza
W ogóle ten spryskiwacz to porażka.
W ogóle ten spryskiwacz to porażka.
witam,
mam pytanko - może, któryś z kolegów "patroszył" swoją ZOŚKĘ i ma jakieś pojęcie którędy powinien być przeprowadzony wężyk do tylnego spryskiwacza ?
u mnie cały zwinięty jest na podszybiu pod maskownicą obok silnika przedniej wycieraczki ...
pewnie "składacze" po dzwonie wyciągnęli i zapomnieli włożyć, a przez brak spryskiwacza już mam rysy na tylnej szybie.
pomocy !!!
mam pytanko - może, któryś z kolegów "patroszył" swoją ZOŚKĘ i ma jakieś pojęcie którędy powinien być przeprowadzony wężyk do tylnego spryskiwacza ?
u mnie cały zwinięty jest na podszybiu pod maskownicą obok silnika przedniej wycieraczki ...
pewnie "składacze" po dzwonie wyciągnęli i zapomnieli włożyć, a przez brak spryskiwacza już mam rysy na tylnej szybie.
pomocy !!!
tadorp pisze:witam,
pomocy !!!
dobre pytanie, moj spryskiwacz z tylu nie działa w ogóle!
Witam, dołączam się do prośby, mam ten sam problem... proszę o pomocmpendzik pisze:Witam serdecznie.
Poradzi ktoś jak się dobrać do tylnego spryskiwacza - zasadniczo chodzi mi o to żeby go jakoś wyciągnąć, bo w koło tego spryskiwacza zrobiło się rudawo a chciałbym to w porę zabezpieczyć...
Pozdrawiam.
[ Komentarz dodany przez: Maciek: Czw Kwi 26, 2012 09:14 ]
Posty przeniesione do odpowiedniego tematu.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez mzawa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
tomi996, Odkręćcie sobie tapicerkę tylnej klapy (całość) i będzie perforacja w blasze od strony szyby, potem ścisnąć zatrzask sprysku i wychodzi.
Jak nie daje się regulować to potraktować kilka razy WD i popuści dysza, potem grubsza igła, rozruszać i wyregulować.
Jak nie daje się regulować to potraktować kilka razy WD i popuści dysza, potem grubsza igła, rozruszać i wyregulować.
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...
- kamil12luty
- Mieszkaniec
- Model: