Nawigacja - polecane i niepolecane urządzenia i mapy

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
sQcha

#121 Post autor: sQcha »

PITER PITER pisze:mam radyjko NCDR 1100 czy ktos pomoze mi znalesc linka po mamy glównie chodzi mi o Polske ale Europy tez by było spoko

[ Dodano: Nie Sty 16, 2011 21:58 ]
6349 199 gg :lol:

[ Dodano: Nie Sty 16, 2011 22:05 ]
widze ze nikt nie moze pomoc szkoda
Do tej navi nie ma map Polski i raczej nie będzie.

Proponuję wykazać się większą cierpliwością - forum to nie czat, nie zawsze jest ktoś, kto zna odpowiedź na twoje pytanie. Jak chcesz porozmawiać z kimś on-line, to na stronie głównej jest Shout Box i tam można rozmawiać z dostępnymi użytkownikami.
gregorio__80 pisze:A ja pytam o tą navi może ktoś używa. Mapę może zmienię jak będzie mnie zawodzić MM lub larkmap

http://www.mixelectronics.pl/lark-freeb ... p-pl,38383
Ja mam Lark'a 50.1 i jestem zadowolony. Larki mają w menu funkcję wyboru nawigacji więc w prosty sposób można uruchomić każdy program nawigacyjny (pisany pod WM) zainstalowany na karcie pamięci. W tej ofercie, co podałeś link cena jest bardzo atrakcyjna.
gregorio__80

#122 Post autor: gregorio__80 »

Lark 5.3.0 z mapą LarkMapa dobre ale na główne drogi bo w mieście wytyczała drogę pod prąd jednokierunkowymi i przez zamknięte dla ruchu odcinki dróg w centrum miasta, więc ze szczerością muszę powiedzieć nie polecam tej mapy no chyba że na piesze wędrówki :D .
Załadowałem więc AutoMapa6.7 i jak na razie wszystko rewelacyjnie kierunki dróg jednokierunkowych oznaczone no i wiele cennych informacji na drodze jestem zadowolony polecam AM choć ronda w moim mieście oddanego w październiku jeszcze nie ma ale są inne te bardziej ważne oddane w tym samym czasie.
Polecam AM :driver: ze mną na pewno dojedziesz na piwo :piwo:
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#123 Post autor: Bodek »

gregorio__80 pisze:A ja pytam o tą navi może ktoś używa. Mapę może zmienię jak będzie mnie zawodzić MM lub larkmap

http://www.mixelectronics.pl/lark-freeb ... p-pl,38383
Jeżeli nie jesteś ślepy (bez urazy) to wystarczy ci 4,3 cala i tak z reguły patrzysz tylko jak musisz, a komunikaty głosowe i obrazkowe wystarczą.

Kupiłem kiedyś MIO S555 (full wypas) i ....... sprzedałem po 3 miesiącach :)

Jak dla mnie nawigacja powinna być jak najprostsza i mieć wejście na kartę min 2GB, równie dobrze może być z biedronki :) - a do innych informacji drogowych TYLKO CB RADIO
KALI

#124 Post autor: KALI »

Auto Mapa jako nawigacja wystarczy +CB i mapa przed wyjazdem w trase i jest ok jak ktoś jedzie do niemiec to dobrze mieć coś lepszego co pokazuje sztau(korek) na autostradzie zamknietą autostrade i wytycza obiazd
Jaguarro

#125 Post autor: Jaguarro »

A ja na wysłużonym Larku FreeBird 35,6 na Polskę używam MapęMap Top (ostatnio nawet pokazała mi objazdy w stolycy ;)). Na Europę ładuję kartę z iGo 8 (gotowiec) i do tego mapki Navteq lub Teleatlas (wedle widzimisię) i jest git.
Automapa, choć koledzy sobie chwalą, mi się nie sprawdziła. :?

PS.
MapaMap pięknie mnie ostrzega przed... masztami "Photo" :lol: , a to w PL-u jest bezcenne... :driver:
Anony Mous

#126 Post autor: Anony Mous »

Mam pytanie ... Od ponad 2 lat jeżdzę z przenośną navi tomtom-a. Wiadomo co 2 -3 miesące wchodzą aktualizaje albo to nowe mapy,za które niestety trzeba płacić. I teraz pytanko czy da sie wgrać inna mapę niż mapę tomtom-a. Jestem w posiadaniu AM 6.7
Anony Mous

#127 Post autor: Anony Mous »

Tu masz napisane na czym ruszy AutoMapa
http://www.automapa.pl/?PEI=10241&lng=PL ;)
Anony Mous

#128 Post autor: Anony Mous »

no to moge kompa i navi wyrzucić do kosza,
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#129 Post autor: MieHor »

thomas32, trzeba trochę poszukać odpowiednich info poradników w sieci, np. na peb.pl jak odblokować TomTom'a, jest sporo na ten temat a jak Ci się uda to będziesz się cieszył AM
Anony Mous

#130 Post autor: Anony Mous »

Wielkie dzięki MieHor Pozdrawiam
Tooomuss

#131 Post autor: Tooomuss »

Używam nawigacji Lark 50.2 i do tego mapy "AM" i jestem bardzo zadowolony ;)
Przemcio

#132 Post autor: Przemcio »

W telefonach Nokia jest całkiem sprawna darmowa nawigacja.Trzeba tylko ją ściągnąć na telefon całkowicie legalnie :P
Awatar użytkownika
opelmen
Mieszkaniec
Imię: Janusz
Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#133 Post autor: opelmen »

Ja na LARKu 35.3 od samego początku, odkąd nie zobaczyłem w nim na MapieMap swojej ulicy,latam na Automapie (dziś mam AM 6.6).
W razie planowanego wyjazdu za "gramanicę" ładuję AM Europa, a jesli nie to.. only Polska.
POLECAM :driver:
Obrazek
Obrazek
Anony Mous

#134 Post autor: Anony Mous »

opelmen pisze:Ja na LARKu 35.3 od samego początku, odkąd nie zobaczyłem w nim na MapieMap swojej ulicy,latam na Automapie (dziś mam AM 6.6).
W razie planowanego wyjazdu za "gramanicę" ładuję AM Europa, a jesli nie to.. only Polska.
POLECAM :driver:
Też latam na larku 35.3 ...najtańszy możliwy..chyba za 170zł.... do tego najnowsza AM 6.7 i miód malina. Nie jest to oczywiście 5 cali i nie działa ekspresowo....ale w tej cenie nie ma co narzekać.
Anony Mous

#135 Post autor: Anony Mous »

No i sprawa się rypła. Szukałem na stronce podana przez MieHor i niestety nie da się wgrać AM do tomtom-a

o to cytat;
''niestety nie dasz rady. Tomtom ma symbiona. Automape i cala reszte zainstaluesz na palmptopam z WM 5CE albo na PDA ale tylko z WM5CE- lub nowszej''.

Zatem muszę poszukać navi,która będzie odtwarzała AM
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio + navi + CB radio”