Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Od pewnego czasu nosze się z zamiarem wymiany budzika w moim aucie na taki z białymi tarczami.
W zeszłym roku zrobiłem pierwsze podejście. Kupiłem budzik, zamontowałem...i okazało się że nie posiada kontrolki "kluczyk w dachu" . I cała sprawa się rypła.
Zima się kończy, a ja uparty jestem .
Pytanie brzmi: jak zidentyfikować zegary by pasowały na 100%. Czy mogą być o astry G (jest ich więcej na rynku i są tańsze)?
Własnie takie kupiłem i niestety nie pasowały . Brak kontrolki "kluczyk w dachu". Inna też jest kontrolka trakcji - u Ciebie jest oponka i TC, a u mnie autko w trójkącie.
Kontrolka trakcji to żaden problem, ale z powodu braku kontrolki " kluczyk w dachu" od razu wywalało mi błędy zwiazane z zegarami.
u mnie nie ma jeszcze tej kontrolki , jest tylko silniczek z piorunem, a może spróbuj podpiąć kostkę od silnika z kluczem do silnika z piorunem :> nie wiem czy zadziała, może?
Nie chce uwalić czegoś w sterowniku przez grzebanie po omacku przy elektryce . Skoro w '99 nie ma tej kontrolki, a w moim '00 już jest to można by założyć, że powyżej '00 będzie.
marwisn pisze:Gdzie na budziku jest nabita data produkcji?
zabij mnie a Ci nie powiem nie mam pojęcia, trzeba by wybebeszyć jakiś licznik i go dokładnie obejrzeć, ale przypuszczam że gdzieś z tyłu jest strzałka z cyferkami
Z tą datą produkcji to może być problem. Opel ma sporo części, które nie maja stałego oznaczenia daty, stałe przeważnie jest tylko oznaczenie nr rysunku + ewentualnej zmiany inżynieryjnej. U mnie w zakładzie na kilkanaście produkowanych detali do Opla jeden ma tylko datę produkcji - podsufitka do Combo.
marwisn, Skoro masz już autko z nowszą elektroniką to szukaj zegarów od aut nowszych niz 2000-bo to akurat był rok przechodni. Najlepiej pytaj sprzedających z którego roku jest auto z którego sprzedaja daną część.
Co do pytania czy zegary od Astry G pasują to oczywiście że pasują tylko trudniej będzie w ASI o taki wypas jak np.:ASR. Pozdro
David, zerkałem na tą aukcję z nakładkami. Kluczyk w dachu jest tylko na ostatnim wzorze. A ten jest do diesla (obrotomierz do 6000).
firek, od astry jest więcej na allegro i są bez porównania tańsze. Gdzie tam jest kontrolka ASR i czy nie powoduje to zmian w elektronice budzika i jego brak kompatybilności w aucie gdzie ten układ nie występuje