[B]FLEX ORGANIZER - system mocowań w bagażniku
-
Jacek_Do
Witam
W swojej ZB mam w bagażniku FLEX ORGANIZER, niestety nie mam pojęcia do czego praktycznego można toto wykorzystać.
Może macie jakieś pomysły ciekawego użycia tego systemu?
Siatki oferowane przez opla, to jakiś żart.
Swoją drogą ktoś mógłby pomyślec i zabudować w bagażniku dwa zgłębienbia po bokach jeśli nie przewozi się dodatkowych pasażerów.
A tak to wszystko lata po bagażniku.
W swojej ZB mam w bagażniku FLEX ORGANIZER, niestety nie mam pojęcia do czego praktycznego można toto wykorzystać.
Może macie jakieś pomysły ciekawego użycia tego systemu?
Siatki oferowane przez opla, to jakiś żart.
Swoją drogą ktoś mógłby pomyślec i zabudować w bagażniku dwa zgłębienbia po bokach jeśli nie przewozi się dodatkowych pasażerów.
A tak to wszystko lata po bagażniku.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jacek_Do, tu masz możliwość dokonania wyboru elementów do systemu Flex Organizer http://opel.dixi-car.pl/sklep-przewozenie-bagazu.htm i moim zdaniem ten system nie jest taki głupi jeśli umiejętnie wykorzysta się jego możliwości
-
Anony Mous
Wrzuć sobie w wyszukiwarce grafiki hasło flex organizer i popatrz sobie na zdjęcia. Jest tam sporo mniej lub bardziej ciekawych zastosowań siatek i uchwytów. Ja np. u siebie zamontowałem sobie na tych oryginalnych uchwytach małą siatkę (kieszeń), która była w zestawie i przewożę w niej różne klamoty, aby nie latały po bagażniku (butelki
)
-
rhaaziel
Do flexa poza zwykłą siatką na zaczepach jest też całkiem fajna siatka na rurkach taka przegroda dzięki której można podzielić bagażnik na 2 części i luźne rzeczy przewozić blisko foteli tak żeby nie latały po całym bagażniku.
Niedawno sprzedałem taką przegrodę gdyż nie udało mi się dokupić szyn bazowych systemu flex organizer.
Niedawno sprzedałem taką przegrodę gdyż nie udało mi się dokupić szyn bazowych systemu flex organizer.
-
jacek754
-
Jacek_Do
To dokładnie jak u mnie też mam cztery haczyki, ale nawet wieszanie siatek nie zdaje egzaminu, ba jak za wysoka to spada z zaczepu a jak za niska i wisi to się obija na zakrętach.jacek754 pisze:U mnie też jest to "cudo" i na tych szynach są haczyki do wieszania zakupów aby nie latały po bagażniku. Nie ma to to żadnego sensownego zastosowania, jest bo było jak kupowałem.
W ofercie do tego "systemu" jest jakieś plastikowe wiadro, ale za taką kasę!!!że nikt tego nie kupi.
Szukałem w necie i nic ciekawego nie znalazłem, dokładnie jakieś siatki, i "wiadro", a wszystko za kosmiczne pieniądze.
Nie ma pojęca po co ktoś kto nie ma tego systemu miałby wydawać na niego dodatkoo furę pieniędzy - bez sensu.
Mam bo było jak kupowałem, ale żebym miał specjalnie dokupić to musiałbym upaść na głowę.
Jak dla mnie to ten system nie jest wart złamanego grosza.
Już lepszym pomysłem było by cos takiego co zastosowało Audi:
http://allegro.pl/tasma-pas-do-mocowani ... 50036.html
a w ostateczności:
http://www.carbox.de/de/ueber-carbox/pr ... ichte.html
Niestety do ZB nie ma.
-
Anony Mous
Flex to praktycznie to samo co w audi tylko jest w ścianach a nie w samej podłodze.
Ja mam wieszaki siatkę do grodzenia bagażnika i jest ok. Jak wracam z zakupów z dużą torbą z ikei to zapinam ją o wieszaczek i jestem pewny, że nic się nie wysypie. Siatka do grodzenia bagażnika na dwie części też się czasem przydaje. Można też siatkę zamontować na końcu auta i mamy wtedy jedno wielkie "wiadro" do którego możemy wrzucić dużo małych klamotów. Mamy wtedy pewność, że po otwarciu klapy nic się nie wysypie z bagażnika.
Ja mam wieszaki siatkę do grodzenia bagażnika i jest ok. Jak wracam z zakupów z dużą torbą z ikei to zapinam ją o wieszaczek i jestem pewny, że nic się nie wysypie. Siatka do grodzenia bagażnika na dwie części też się czasem przydaje. Można też siatkę zamontować na końcu auta i mamy wtedy jedno wielkie "wiadro" do którego możemy wrzucić dużo małych klamotów. Mamy wtedy pewność, że po otwarciu klapy nic się nie wysypie z bagażnika.
-
norbert_p
-
norbert_p
120 EuroJacek_Do pisze:Tu masz:
http://cgi.ebay.de/FLEX-ORGANIZER-Zafir ... 2c5a9269ee
-
rhaaziel
120 euro to tanio! W ASO kosztują minimum 800zł, ja głownie dlatego odpuściłem, aczkolwiek da się je czasem kupić na szrotach ale trzeba mieć bardzo dużo szczęścia, osobiście dzwoniłem i pytałem przez pół roku w kilku szrotach na Śląsku i w końcu dałem za wygraną i sprzedałem przegrodę porzucając pomysł uporządkowania bagażnika.
Teraz jednak ze względu na prace budowlane, potrzebuje w bagażniku każdego centymetra miejsca, a najważniejsze wyposażenie to gumowa wykładzina z wysokim rantem, która idealnie chroni autko przed 'sypiącymi' workami z cementem, dlatego też z Flexa bym pewnie nawet nie korzystał.
Teraz jednak ze względu na prace budowlane, potrzebuje w bagażniku każdego centymetra miejsca, a najważniejsze wyposażenie to gumowa wykładzina z wysokim rantem, która idealnie chroni autko przed 'sypiącymi' workami z cementem, dlatego też z Flexa bym pewnie nawet nie korzystał.