Mapy Navteq do nawigacji Opel

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
sapienti

#61 Post autor: sapienti »

OK, wszystko gra. Poszła mapa BMW High 2011 w wersji "przyciętej" do DVD5 (4,7 GB).
Wszystko pięknie działa, planuje trasy zagraniczne. lodzio miodzio.
Warunek: nagranie na DVD-RW (-R i +R zacinają się w napędzie).

wiesio81

#62 Post autor: wiesio81 »

witam wszystkich
mam takie pytanie: potrzebuje mapy do cd70, szukajac tutaj znalazłem coś ze będą w chomiku, więc pobrałem osteurope 2010-2011, i tu dalej mam problem, bo po rozpakowaniu są tam dwa pliki jeden bardzo duży przeszło 800mb z rozszerzeniem mdf i drugi bardzo malutki ok 400b z rozszerzeniem mds. Czy wypalać musze na jednej płycie oba te pliki, czy tylko ten duży?? i drugie pytanie na czym to nagrać ??? całość ma przeszło 800mb, czy ewentualnie mżna to na dvd nagrac do tego typu radia czy są jakies cd o wiekszej pojemnosci niz standardowe700???
całość ma bodajże 805mb
z góry dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam

Anony Mous

#63 Post autor: Anony Mous »

Masz płyty 800. Ale to co sciągnąłeś to jest obraz płyty. Poczytaj temat to się dowiesz co z tym zrobić albo zgoogluj 'obraz płyty alkohol'... Nie wkładaj tam DVD bo narobić ci może szkód a na pewno działać nie będzie

wiesio81

#64 Post autor: wiesio81 »

nagrałem i raczej jest dobrze ale niestety pisze ze niewłaśiwe cd i nie pokazuje nic a aucie, do tego chciałem z polszczyć sobie całość i tez nie wyszło :) zdarłem z tad softa zmieniłem oprogramowanie zgodnie z instrukcją, ustawiłem angielski i lipa. cały komputer jest dalej po angielsku a na navi jest niby polski ale bardzo łamany, wiecej trzeba sie domyslać co tam pisze niz jest napisane. o co to mize chodzić???
może ktoś ma gotowe płytki z pewnym spolszczeniem i pewną mapą polski i chciałby sie tym podzielić???

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#65 Post autor: MieHor »

Kolego jedyny dobry soft polskiej nakładki MENU Navi PL możesz uzyskać od jego autora wraz z pełną instrukcją krok po kroku - trzeba tylko sie zarejestrować i zgłosić chęć testowania na www.projektnaxi.pl

Jeśli masz radio CD70 navi to jego czytnik nie czyta płyt DVD, jeśli nagrałeś na taką płytę możesz sobie zrobić kuku.

Anony Mous

#66 Post autor: Anony Mous »

MieHor pisze: www.projektnaxi.pl
www.projektnavi.pl :)

- fakt - mój błąd - literówka, ale dzięki za reakcję
Ostatnio zmieniony 27 lut 2011, 12:14 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.

wiesio81

#67 Post autor: wiesio81 »

nagrałem na zwykłe cd nie dvd
softa mam z chomika ale on jest niby z astra klub
tłumaczył to i robił wszystko niejaki WOLEK
ludzie piszą że im to działa u mnie jakoś nie a niby robiłem wszystko z instrukcją, poza tym tam nie ma nawet co robić jak włożyć płyte i czekać a później zmienic na angielski i tak tez u mnie było tylko że ten polski to jakiś u mnie strasznie do myslenia daje co tam pisze

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#68 Post autor: MieHor »

wiesio81, powtórzę jeszcze raz i po raz ostatni - pod wskazanym adresem jest dostępna ostateczna i finalna wersja, najbardziej stabilna i pozbawiona błędów tzw. literówek.
Autorem jest ten sam Wołek, o którym piszesz w swoim poście. To, że zassałeś to z jakiegoś chomika to jeszcze nie daje gwarancji z jakiego momentu prac ta wersja pochodzi.
I ostatnia uwaga dotycząca nagrania tego softu na odpowiednią płytę CD - tylko wypalenie płyty wg instrukcji Wołka daje gwarancję poprawnego działania softu, każda próba ominięcia tej procedury może skończyć się uwaleniem radia.

Ponieważ nie napisałeś z jakiego rocznika masz ZB, to dla ścisłości - jeśli masz młodszą niż chyba z XII/2007, to ta polska nakładka nie zmieni Ci języka w navi na PL.

wiesio81

#69 Post autor: wiesio81 »

zafira z 2006r
wszedłem kolego na tą strone i zarejstrowałem sie tam ale nigdzie niemoge znaleźć czegoś skąd można by było pobrać tą finalną wersje. jest pełen opis instalacji fotki itd ale nie ma linku do pobrania chyba że nie widze lub nie umie szukać

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#70 Post autor: MieHor »

wiesio81, w tym temacie http://projektnavi.pl/index.php?option= ... =6107#6107 piszesz swój post w którym podajesz swój adres email i czekasz na maila od kolegi Wołka

wiesio81

#71 Post autor: wiesio81 »

juz tak zrobiłem i niestety nie powiodło sie a tylko najprawdopodobniej uwaliłem radio tym nowym softem od niego. zaczeło chulać a po chwili wszystko staneło podczas instalacji, nie mogłem wyjąć płyty a teraz co kolwiek bym nie włożył to nie czyta żadnego innego softu i nie działa nic, tylko wyświetlacz cały czas swieci i musiałem wydrzeć radio aby kostke wyjąć co by w nocy mi aku nie rozwaliło

Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#72 Post autor: kwazaar »

No to teraz pozostało Ci kolego skontaktowanie się z Wołkiem lub Sig_Man-em z projektnavi.pl Głowa do góry - napewno nie zostawią Cię w potrzebie.
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC :)
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny :)

tomkey

#73 Post autor: tomkey »

sapienti pisze:OK, wszystko gra. Poszła mapa BMW High 2011 w wersji "przyciętej" do DVD5 (4,7 GB).
Wszystko pięknie działa, planuje trasy zagraniczne. lodzio miodzio.
Warunek: nagranie na DVD-RW (-R i +R zacinają się w napędzie).
Takie pytanko : czy coś musiałeś zapłacić za te zciąganie ?? Dmucham na zimne bo nie mam za bardzo zaufania do takich stronek .
Pozdr. T.

el_guapo

#74 Post autor: el_guapo »

sapienti pisze:OK, wszystko gra. Poszła mapa BMW High 2011 w wersji "przyciętej" do DVD5 (4,7 GB).
Możesz opisać procedurę stworzenia takiej "obciętej" płytki dla dvd90?

Merkon

#75 Post autor: Merkon »

Cześć chłopaki, mam problem z nawigacją. Ściągnąłem tą OostEuropa2010_2011, plik .iso wypaliłem DEAMONEM, otrzymałem 6 plików:

Kod: Zaznacz cały

ABSTRACT 
BIBLIOGR 
carindb 
CARINET 
COPYRIGH
Zgrałem je na płytkę CD 700mb programem Nero. Nawigacja nie działała. W samochodzie, po włożeniu płyty wyskakuje komunikat "Nieprawidłowe CD!". Dobre parę dni się z tym męczyłem. Przegrywałem innymi programami, wypalałem płytę na różne sposoby i nic - nie działa! No więc, postanowiłem zrobić test. Mam na płycie nawigacje 2008, która działa. Przegrałem ją na komputer, a następnie zgrałem na płytę CD firmy Sony. Wkładam płytę do samochodu, a tu błąd "Nieprawidłowe CD!". Byłem w szoku. Co źle robię? O co chodzi?
Proszę o pomoc, bo już mi głowa pęka. :(

PS: Jeśli ma to jakieś znaczenie to płyty nagrywałem z prędkością x48.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”